KSVO gaat (onverdiend) onderuit bij Sparta Petegem : 3-2

Wonnen de beloften en reserven met 3-2, dan ging de A-ploeg met dezelfde cijfers onderuit bij hekkensluiter Sparta Petegem. Die stonden voor de aftrap op de laatste plaats, maar door de winst laten ze Jong Essevee op die plaats achter en wippen ze ook over KM Torhout. Vergis u ook niet : de Oost-Vlamingen hebben een degelijke ploeg, hadden al meer punten kunnen verzamelen maar werden zondagnamiddag iets te gul beloond. Vorig seizoen waren zij de runner up na het ongenaakbare Lokeren, een seizoen eerder waren ze de beste in de reeks maar verzaakten ze aan de promotie omdat ze geen licentie aanvroegen en geen ambities (lees geld) hadden voor de hogere reeks.

Na de felbevochten zege tegen Zelzate wijzigde Kurt Delaere zijn ploeg. Mehdi Oumedjeber en Rien Plasschaert verhuisden naar de bank (waar ze naast Jari Van De Maele en Maxim Cornelis, die in de kern bleven, zaten). Broes Willem en Zico Claeys keerden terug uit schorsing en namen hun plaats weer in. Jari Timmerman bleef rechtsback, Benoit Onraet bleef centraal verdediger maar nu links, en Diego Bragard nam zijn vertrouwde plaats op linksback weer in. Phil Canoot verdween uit de selectie door een schorsing. Maus, Benoot, Lenihan en Vermander zijn nog enige tijd out.

Bij de thuisploeg draait nog steeds veel rond Davy Joye, aanvoerder- veteraan en vroeger spelverdeler, nu iets offensiever aan wie het niet aan techniek ontbreekt, en die allerminst bescheiden kan worden genoemd. Met veel jonge veulens rond hem probeert hij nog altijd de lijnen wat uit te zetten. Al voeg in de match kopte Sam Blancke (8′) een hoekschop tegen het net (1-0). Stilaan kwam KSVO in de match en even na het halfuur was de gelijkmaker een feit. Een voorzet van Yani Van Den Bossche, Degryse verlengde aan de tweede paal naar binnen en Broes Willem kopte binnen (1-1). Lang kon KSVO niet van die gelijkmaker genieten. Amper twee minuten later kon Maxime Maes na een hoekschop voor 2-1 zorgen. KSVO reageerde nog voor de rust met een schot van Jules Vanhaecke op de paal, maar moest toch met een achterstand gaan rusten.

De tweede helft nam KSVO de teugels in handen en Jules Vanhaecke glipte door de buitenspelval en scoorde met een schuiver de gelijkmaker (2-2, 49′). Amper anderhalve minuut later werd Zico Claeys bestraft na een handsbal in de backlijn; Misschien niet onterecht al werd er ook geduwd bij die fase. Thuisspeler Bervoets zette de elfmeter om (3-2, 51′). Er was nog getuime tijd te spelen, dus kwam KSVO opzetten. En toen Jules Vanhaecke op het uur werd gelanceerd haalde Roel Van Steenkiste, op dat moment de enige die door referee Kenneth Dhondt al was geboekt, de Oostkampse topschutter onderuit. Meteen rood voor de dader. Met nog een half uur te spelen was nog veel mogelijk en de druk werd steeds groter. Rien Plasschaert was ingekomen op het uur, in het slotkwartier kwam ook Jari Van De Maele in de ploeg ten koste van Yani Van Den Bossche. Wat KSVO ook probeerde het wou maar niet lukken : een bal op de paal, één op de lat, een redding op de lijn en een fase waarbij Diego Bragard aan de trui werd getrokken in de zestien en neerging, de ref volgde van dichtbij maar floot niet. Zo ontsnapte de ploeg van Wim Van Acker op meerdere momenten aan de gelijkmaker, die zeker verdiend ging zijn, valt de 3-3 vroeger dan kon KSVO misschien ook nog de zege binnenhalen. Nu bleef het bij een zuur verlies.

De opstelling van KSVO : Iket; Timmerman, Willem, Onraet, Bragard; Degryse (60’Plasschaert), Declerck, Vanhaeren, Claeys; Van Den Bossche (73’Van De Maele), Vanhaecke. (Cornelis en Oumedjeber kwamen niet in actie).

Jari Timmerman kreeg een minuut voor affluiten nog de enige Oostkampse gele kaart. Bij de thuisploeg was er ook maar één geel, maar die speler kreeg nadien nog rechtstreeks rood.

Komende zaterdag ontvangt KSVO om 19u30 Harelbeke, momenteel dertiende, dat zondag gelijkspeelde tegen Ninove. KSVO staat nu achtste, maar we vertellen geen geheim als we scrhijven dat het drummen is in die subtop. De nummer drie en de nummer tien worden slechts door drie punten van elkaar gescheiden….

(Daniel C.)

Diego Bragard : zelfs met een gelijkspel was ik niet tevreden

“Er zat veel meer in voor ons” beoordeelde Diego Bragard de match. “We liepen te veel achter de feiten aan doordat we telkens op achterstand komen. Vroeg in de match, direct na onze gelijkmaker en ook meteen na onze tweede gelijkmaker. Het is een euvel bij ons, het is dit seizoen al eerder gebeurd en in feite zie je het bij veel ploegen. Meteen na een goal ben je kwetsbaar, misschien door een gebrek aan concentratie. Komen we in deze wedstrijd op voorsprong dan winnen we gegarandeerd. We vochten goed terug na elke achterstand, maar de derde keer wou het niet meer lukken, ondanks de numerieke meerderheid in het laatste halfuur. Maakt die speler die overtreding niet op de doorgebroken Jules (Vanhaecke) en komen we daar  gelijk, dan gaan we er nog over. Met een gelijkspel was ik ook niet tevreden geweest, ik vind dat dit een match was die we gewonnen konden hebben. Vooral in dat slotkwartier hadden ze alle geluk, een redding op de lijn is geen geluk maar een bal op de lat en een paal ook. En de referee had zeker een penalty moeten geven toen ik werd aan het shirt getrokken in de zestien. Toch kan ik niet zeggen dat Sparta Petegem een mindere tegenstander is. Ze hebben dat in het verleden al bewezen, ze gaan zeker nog opschuiven in de klassering. Zelf mocht ik weer op de linksback spelen, dat is toch mijn favoriete positie. Nu, de komende weken zullen we het met dezelfde kern (en de terugkerende Canoot) moeten doen want de geblesseerden zijn quasi allemaal nog een tijdje out. We werken hard op training en in de matchen al bracht het dit keer niet het verhoopte resultaat. Tegen Harelbeke gaan we voor de winst. Ik heb genoeg vertrouwen in de ploeg, ik heb de indruk dat we tegen bijna iedereen kunnen winnen al is in deze reeks geen enkele match op voorhand gewonnen. De subtop en middenmoot is drukbevolkt. Daarom gaan we altijd voor de volle buit, en nooit voor een gelijkspel.

(Daniel C.)

Postformatie : zowel beloften als reserven winnen met 3-2

De postformatieploegen zaten vorig weekend in het verliezende kamp maar mochten dit weekend allebei een zege noteren, dan nog met dezelfde cijfers : 3-2.

Het begon vrijdagavond met de beloften die het opnamen tegen FC Gullegem, op het eerste terrein van KSVO. De ploeg van Jeffrey Vandepoel (die op de bank gezelschap kreeg van Thibo Decloedt, doelman die nu als ploefafgevaardigde fungeerde) ziet zijn ploeg daardoor iets hoger op klimmen, naar een zesde plaats. Gullegem dat voor de match slechts één punt minder had blijft halverwege het klassement hangen.

De veertien die de zege gestalte gaven : Brent Speeckaert, Tibo Hoste, Guillaume Coulier, Matthias Clement (85’Huub De Sutter), Renzo Gevaert, Milan Van De Maele, Josse Vienne (80’Ismaël Van Cleven), Foeke uffel, Luka Talloen,Luca De Blauwe (73’Nicolas Tocco).

Zeven spelers van hen kwamen ook ’s anderendaags in actie, weliswar meestal geen volledige match, bij de reserven (in vierde provinciale B). Die wonnen met 3-2 van Aartrijke, voor de match de nummer drie. Voor KSVO dat voordien slechts twee van zijn acht matchen won betekent deze derde zege dat het afstand neemt van de laatste drie en op een elfde plaats kampeert. Trainer Steven Verkeyn en afgevaardigde Andy Haezebrouck zag hoe hun ploeg de rug rechtte nadat het 0-2 achter kwam. Bezoekers Van Eenoo (20′) en Cavey (36′) zorgden voor die 0-2, maar Tibo Hoste kon vier minuten voor de pauze de aansluitingstreffer netten (1-2). Op dat moment had KSVO al twee keer gewisseld. Kort na de rust zorgde Luka Talloen vanop de stip voor de gelijkmaker, na een overtreding waarbij de bezoeker de enige gele kaart van de match kreeg. Bij het ingaan van het laatste kwartier zorgde Matthias Clement voor de winst, 3-2.

Voor KSVO speelden : Thibo Decloedt, Huub De Sutter, Michiel Meyskens, Ismaël Van Cleven, Rune Groosman (17’Daniel Moroz), Matthias Clement, Maxime Negoue Oueda (31’Thijs Debussche), Josse Vienne (85’Tafis Van Quathem), Tibo Hoste, Luka Talloen, Nicolas Tocco. Doelman Kasper Van Leirsberghe bleef op de bank.

Komend weekend spelen de beloften (vrijdagavond) op het veld van RC Harelbeke, momenteel vierde en drie punten meer dan de roodwitten. De invallers spelen zondagnamiddag (14u30) op het veld van Sporting Daring Blankenberge, dat één puntje meer telt.

(Daniël C..)