KSVO kan niet meer winnen : 1-3 tegen RC Gent

Het lijkt er op dat KSVO niet meer kan winnen. Hoe dan ook zitten de roodwitten in de hoek waar de klappen vallen. De laatste overwinning dateert van die op Olsa Brakel, de inhaalmatch midweeks, waar KSVO de tweede periodetitel pakte. Nadien 2 gelijke spelen, thuis tegen Mandel en de uitmatch op Harelbeke, waar het altijd de drie punten hadden moeten pakken. 2 op21 is te weinig. Gebrek aan efficiëntie en heel gemakkelijk doelpunten toestaan. De schwung van de heenronde is er helemaal uit.

Tegen RC Gent dat de punten ook nodig hadden was de nederlaag evenzeer vermijdbaar en kwam tot stand in het laatste kwartier, ook al omdat KSVO in het veirde kwartier de kansen liet liggen op 2-1 en mogelijks 3-1. De 1-2 tien minuten voor tijd noopte KSVO tot risico’s en dat werd afgesraft ook al omdat het voetballend en aanvallend compartiment defensief onvoldoende meedacht en hielp.

Nigel Smith kon op de rechtsbackpositie na rekenen op zijn typeverdediging. Broes Willem terug na schorsing, Diego Bragard na een afwezigheid van bijna 2 maand terug op linksback. Op rechtsback kreeg Maxim Cornelis de voorkeur op Mehdi Oumedjeber. Benoit Onraet en Jules Vanhaecke waren de geschorsten. Daardoor stond Phil Canoot weer als diepste spits naast Yani Van Den Bossche, met Degryse als rechtsmidden en Claeys meer links op middenveld, want ook Dylan Vanhaeren was terug.

De eerste tien minuten waren de bezoekers baas en gevaarlijk, maar de doelpogingen waren net niet Zeulevoet besloot op een Oostkampse verdediger, zijn spitsbroer Vankerkhoven slordig naast (allemaal in de tweede minuut) en op de vijfde minuut was het Diallo die na een goeie actie van Zeulevoet die de bal van Willem aan de zijlijn had afgesnoept die over schoot. De eerste keer dat KSVO goed aanviel was het raak.  Degryse zette zich op rechts goed door, zette voor, Van Den Bossche en Canoot waren aanwezig aan de tweede paal, laatstgenoemde kopte overhoeks binnen, toch al nummer tien voor Phil (1-0). KSVO nam over en op het kwartier weer zo’n voorzet van Darren na een één-tweetje met Van Den Bossche, nu kopte Vanhaeren een metertje naast. Het tweede kwartier kabbelde voort met KSVO in de aanval. Van Den Bossche zette op het halfuur lateraal voor, de bal ging voorbij iedereen en op de tegenaanval prikten de bezoekers gevaarlijk tegen. De eerste poging van Zeulevoet ging op het lichaam van Willem, de tweede naast. Na 37 minuten een nieuwe Oostkampse kans nadat Iket de bal weggwerkt, op de counter liet Volckaert de bal lopen voor zijn doelman, Degryse zat er tussen maar zijn poging werd door Van Den Borre gekeerd. Vijf minuten later was er een kopbal van diezelfde Volckaert, centraal verdediger, nu duwde Iket in corner. Halfweg 1-0 na een boeiende maar niet hoogstaande eerste helft.

Bij de rust wisselde bezoekend trainer Elimane Coulibaly, gekend figuur in nationaal voetbal (ex-KV Kortrijk en AA Gent, maar ook in de lagere reeksen, o.a. Bij KM Torhout) zijn aanvaller Zeulevoet door Tohamy. Een gouden wissel bleek al na 90 seconden. Een aanval over rechts belandde rond de zestien tussen Willem en Cornelis, maar bij Tohamy, die de bal meteen op de slof nam en Iket versloeg (1-1). Dat was de slechte start van de tweede helft maar nadien kreeg KSVO kansen. Vier minuten later een aanval over links, Canoot legde terug, Claeys nam over maar schoot op de paal. In de 57e minuut speelde Vanhaeren knap Canoot vrij een metertje naast het penaltypunt, maar Phil schoof de bal naast de doelman maar ook aan de erkeerde kant van de paal. Weer vier minuten later was het Claeys die net over schoot bij een goeie actie. Drie kansen op 2-1, maar niet benut. Zo belandden we stilaan in het vijfde kwartier dat nauwelijks doelgevaar bood. In het laatste kwartier gebeurde er weer van alles. Eerst schoot Cooman een vrije trap op de kruising (76′), vier minuten later was het invaller Rommens die de bal doorstak naar Tohamy, die echter met een een tot anderhalve meter voorsprong – en dus uit buitenspel- richting Iket mocht vertrekken. De invaller-spits werkte zuiver af (1-2). KSVO was aangeslagen maar gooide alles in de aanval. Bragard werd meer linksbuiten dan linksachter, de diepe ballen naar de voor Claeys ingevallen Jari Van De Maele misten precisie en vier minuten voor tijd sloeg ook het noodlot toe. Na een vrije trap floot referee Beerens fout tegen een bezoeker, maar Iket ging op zijn doellijn neer, zonder dat er iemand bij betrokken was. Hij kon niet verder en werd van het veld geholpen. Milan Standaert maakte zijn entree. In de laatste minuut was er weer een numerieke meerderheid bij een bezoekende counter, Vankerkhoven schakelde én Cornelis én Willem uit vooraleer binnen te knallen. Zo eindigde het nog op 1-3.

De ploeg : Iket (86’Standaert); Cornelis, Willem, Benoot, Bragard; Degryse, Declerck, Vanhaeren, Claeys (67′ J.Van De Maele); Van Den Bossche, Canoot. (niet gespeeld : Oumedjeber, M.Van De Maele).

Doelpunten : 10’Canoot 1-0; 46’Tohamy 1-1; 76’Tohamy 1-2; 90’Vankerkhoven 1-3.

Twee gele kaarten voor KSVO, voor Willem en Declerck, zonder gevolgen. Eén bezoeker kreeg ook geel voor het onderuit lopen van Iket.

Door de nederlaag zakt KSVO verder weg in het klassement. Het verloor eerder al zijn plaats als eerst geklasseeerde West-Vlaamse club aan Jong Cercle, nu ook aan Jong Essevee, en omdat Gullegem zondag won van Zelzate wordt roodwit ook gepasseerd door een andere West-Vlaamse, niet beloftenteam, gepasseerd. Weliswaar met evenveel punen. KSVO staat op de negende plaats, nog net in de eerste kolom. De voorsprong op KM Torhout, tot vorig weekend altijd “in degradatiegevaar” is nog slechts twee punten. Torhout heeft één puntje meer dan drie andere clubs waaronder Racing Club Gent, dat door de winst een gouden zaak deed. Wetteren en Sparta Petegem zijn mathematisch nog niet veroordeeld maar het lijkt erop dat ze degraderen. De derde te vermijden derde laatste positie lijkt te zullen gaan tussen Mandel United en Harelbeke, dat thuis gelijkspeelde tegen Oudenaarde en met dat punt niet zoveel opschiet. De ploeg van ex-trainer Kurt Delaere moet in drie resterende matchen vier punten inhalen op Mandel, om de barrageplaats te ontlopen. Sttraf als dat lukt.

Zaterdag trekt KSVO naar Merelbeke, tot vorig weekend de ploeg in vorm, een halt toegeroepen door Torhout, weliswaar na een vroege rode kaart voor de bezoekers.

(Daniel C.)

In de marge van KSVO-RC Gent

-Niet zo veel volk op een prachtige en zonnige zaterdagavond. Wel bekend volk : Stan Braem, spits bij Lokeren, komt nog altijd graag kijken naar zijn ex-ploegmaats en zijn trainer Hans Cornelis kwam zien hoe zijn zoon Maxim het deed en had nadien nog contafct met Coulibaly, trainer van Gent.

-Ook de nieuwe trainer van KSVO, Stijn Desmet, kwam naar zijn toekomstige ploeg kijken, hij werd begeleid en geflankeerd door Patrick Geers van de sportieve cel. Daags voordien had de belangrijkste concurrent van zijn ploeg, Houthulst, thuis verloren. Jong Male, zijn huidig team, kon er niet van profiteren want het verloor zelf met 1-2 van Diksmuide. Met nog twee matchen te gaan blijft de voorsprong van de Bruggelingen één schamel puntje met nog twee matchen te gaan.

-De geblesseerden waren en zijn nog altijd Lenihan, Maus, Plasschaert, Timmerman en Vermander, de geschorsten waren Onraet en Vanhaecke (tweede schorsingsdag). Laatstgenoemde zou normaliter moeten terugkeren komend weekend maar geraakte geblesseerd na een trap op de training en deed de ganse week niets. Hij is zeer onzeker voor volgend weekend.

-Het protest van keeperstrainer Kestremond na afloop ten opzichte van arbiter Beerens ging over de 1-2, buitenspelgoal, leverde gelukkig geen kaart op. Het was ook eerder de lijnrechter die in de fout ging.

-Het was nog niet meteen duidelijk in de eerste uren na de match hoe erg het gesteld is met Milan Iket, die van het veld geholpen werd door twee verzorgers. Het leek alsof hij door zijn enkel ging, medisch rapport volgt begin deze week.

(Daniel C.)

Postformatie : onverwacht verlies voor beloften, stunt voor reserven met winst bij leider

Vrijdag hadden de beloften de kans om na het nipte verlies op nummer twee, Merelbeke, weer aan te knopen met winst, want het voorlaatste geklasseerde Wielsbeke kwam op bezoek. Het werd echter een zuur verlies voor de roodwitten, die op eigen veld met 2-3 onderuit ging. Even onverwacht was dat als de nederlaag van de thuisploeg daags nadien.

Jeffrey Vandepoel stelde volgende veertien spelers op : Thibo Decloedt, Rune Groosman (46’Seppe Hoppe), Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Huub De Sutter, Tibo Hoste, Milan Van De Maele (57’Aaron De Muer), Foeke Buffel (57’Tijs Debussche), Luca De Blauwe, Nicolas Tocco, Tristan Deblieck. Milan Van De Maele mocht na minder dan een uur gaan rusten en zat daags nadien in de selectie van de A-ploeg.

Komende match voor de beloften, die weggezakt zijn naar de 9de plaats, is vrijdag a.s. op het veld van Dikkelvenne dat drie plaatsen hoger staat met zes punten meer.

De invallers zelf gingen zondag aan de slag op de Velodroom in Torhout, tegen Torhout KM B, dat de fiere leider was al moesten ze hun enige concurrent (Varsenare B) laten passeren omdat die op zaterdagavond al hun match hadden gespeeld en gewonnen.

Dat KSVO B daar zou stunten had niemand verwacht. Na 90 minuten stond het 1-3. Jeffrey Vandepoel en teamafgevaardigde Andy Haezebrouck moesten een paar spelers missen maar konden toch een competitief elftal opstellen met jongens die soms ook bij de beloften spelen.

Na 7 minuten werd het 0-1 via Josse Vienne, de gelijkmaker van Jari D’Hoore kwam amper drie minuten later. Een match met veel actie en met in het slotkwartier nog twee Oostkampse goals. Eerst zorgde Denolf met een own-goal voor 1-2 (71′), amper vijf minuten later maakte Seppe Hoppe de derde goal voor de roodwitten.

De ploeg die aantrad : Kasper Van Leirsberghe, Renzo Gevaert, Remi Desticker (25’Nicolas Tocco), Seppe Hoppe, Elias Van Troeye, Matthias Clement, Foeke Buffel, Jose Vienne, Luka Talloen, Nicolas Tocco, Tibo Hoste, Tijs Debussche (82’Huub De Sutter). (Doelman Thibo Decloedt kwam niet in actie).

Torhout KM verliest dus zijn leidersplaats die het al maanden heeft aan Varsenare, voor KSVO zorgt de stuntzege voor een knappe vierde plaats, waarbij het onder andere over Wenduine wipt.

Komend weekend speelt KSVO ’s reserveteam om 15 uur op eigen veld thuis tegen Steenbrugge, dat vier punten minder heeft en drie plaatsen onder KSVO staat. Aftrap om 15 uur.

(Daniel C;)