Vierde oefenzege op rij : KSVO klopt Lebbeke (3-1)

FC Lebbeke speelt in de reeks B van 2e amateurs, maar had liever in de A-reeks, die van KSVO,  gespeeld, wat hen meer dichtere verplaatsingen had opgeleverd. Tegen KSVO gingen ze met 3-1 onderuit en in feite had die zege nog uitgesprokener kunnen zijn.

Geen Broes Willem (breukje in het polsgewricht), wellicht enkele weken out, ook geen Lucas Maus die ook deze week niet zal trainen (rug), terwijl met de lichtgeblesseerde Arvid Lenihan nog een titularis ontbrak. Terug in de selectie : Benoit Onraet (na blessure) en Jari Timmerman (na verlof).

KSVO begon met : Deman; Oumedjeber, Benoot, De Kerpel, Bragard; Plasschaert, Vanhaeren, Declerck, Claeys; Van Den Bossche, Vanhaecke.

De eerste helft werd afgesloten met een 2-0 voorsprong. Lebbeke hield het goed gesloten in het openingskwartier al was KSVO dan al meer in het offensief. KSVO klom na 21 minuten op voorsprong toen Plasschaert zich dicht bij de hoekschopvlag vrij maakte en een bal voor doel stuurde, over iedereen heen, tot bij de tweede paal waar Bragard hoger sprong dan zijn tegenstander en in de korte hoek kopte (1-0). KSVO trok zich aan de voorsprong op en hoewel Lebbeke stevig verdedigde liepen al hun offensieve acties over de helft slecht af, Oumedjeber als rechtsback en het duo Benoot-De Kerpel waren sterk. Rond het halfuur in twee minuten evenveel kansen voor Jules Vanhaecke. Eerst kapte hij zich vrij maar besloot te zwak op Aeyels, nadien werd hij door Van Den Bossche vrijgespeeld maar Aeyels keerde de poging. Na balverlies van Vanhaeren kon De Rock doorgaan, maar via een ultieme tackle en de paal belandde de bal in de handen van Deman. Het werd even later 2-0. Van Den Bossche stuurde een vrije trap de zestien in, de lange spits Yentl Van De Velde kopte de bal achterwaarts over zijn eigen doelman, 0-2 dus met een own-goal. Bragard testte nog eens de vuisten van Aeyels voor de rust inging.

Na de pauze kwamen Onraet (voor Declerck), Degryse (voor Claeys) en Cornelis (voor De Kerpel) in. Oumedjeber ging nu centraal links spelen, Cornelis nam de rechtsback positie in. Het overwicht van KSVO bleef zonder noemenswaardige kansen, Onraet liet zien technisch sterk te zijn en de polyvalentie van Oumedjeber is een aangename verrassing. Na een mooie persoonlijke actie voorbij twee man kon rechtsmidden Klaas De Rock voor de 2-1 zorgen, net voor het uur. Anderhalve minuut later nog vier wissels : Timmerman voor Bragard, Vermander voor Plasschaert, Canoot voor Van Den Bossche en Van De Maele voor Vanhaecke. De wissels waren amper uitgevoerd toen Vermander een prima voor doel zette, de kopbal van Canoot belandde tegen een arm en ref Lefever wees naar de stip. Canoot kogelde de elfmeter over. De 3-1 kwam er toch, goed tien minuten later. Een mooie actie van Van De Maele, die op rechts doorging, goed achteruit legde, Vermander pegelde op de doelman, maar die kon het schot niet bijhouden en Darren Degryse zette binnen (3-1, 73′). Deman moest nog één keer uitpakken op een schotje van invaller Van Damme, Vermander pakte nog met twee goeie schoten uit, maar Aeyels liet zich niet meer kloppen. Zo bleef het 3-1. Er zit muziek in deze groep met alle posities dubbel bezet.

De oefenmatch van komende woensdag in én tegen het Nederlandse HSV Hoek gaat niet door. De Nederlanders oefenden vorige zaterdag tegen Winkel Sport en konden door allerlei redenen slechts 13 spelers in lijn brengen, er nog een paar spelers uit en daaarom werd de partij geannuleerd.
De eerstvolgende match voor KSVO is de bekermatch van komende zondag, een verplaatsing. Volgens onze info zou dat uit bij Richelle United zijn, een ploeg uit regio Luik dat uitkomt in derde amateurs

(Daniel C.)