KSVO pakt overtuigende zege in Lebbeke (1-4) en doet gouden zaak in klassement

Dit weekend was de hervatting van de competitie en met publiek en meteen ook de kans om te zien hoe KSVO uit de winterbreak was gekomen. Het vertrouwen was niet aangetast want door de oefenmatch op én tegen Sparta Petegem (de leider uit de tweede amateurafdeling) wist men dat men zonder kwaliteitsverlies kon hernemen. Die oefenmatch was geeindigd op 1-1 hoewel KSVO het laatste kwartier met tien verder moesten na dubbel geel voor Diego Bragard. Een goeie prestatie volgens we vernamen van zij die er bij waren.

Patrick Geers, lid van de sportieve cel en bestuurslid, was één van de vele bestuursleden die zich naar de Denderstreek hadden begeven voor het duel tussen naaste achtervolger FC Lebbeke en de leider. Hij was niet alleen want liefst een 300 toeschouwers trotseerden de ijzige kou om te zien of de achtervolgers de spanning in de competitie enigszins konden terugbrengen.

“Dat is niet gelukt” aldus Patrick. “We hebben een oververdiende zege gehaald. Waar de eerste helft nog wat gelijkopgaand was – al waren we toen al de beter voetballende ploeg- hebben we na de rust de maat genomen van de thuisploeg, en hebben we hen dikwijls uit verband kunnen spelen. Wij deden het met combinaties, zij eerder met de lange ballen naar de voorste mannen. Hun aanvaller, Yentl Van De Velde werd na het openingskwartier gewisseld na een botsing met Thijs Benoot, hij had een hoofdwonde die moest genaaid worden, dus verder spelen kon niet. Beide ploegen kregen één uitstekende kans voor rust. Wij hadden evenveel last met de wind die in ons voordeel blies waardoor onze passes -zeker die naar de spitsen toe- soms wat te hard waren. Na de rust met wind tegen was ons spel veel nauwkeuriger en hebben we van meetaf aan kansen afgedwongen. Tussen de 0-1 en de 0-2 hield de lokale doelman Aeyels, die ook in Oostkamp subliem was, de thuisploeg twee keer recht zodat de 0-2 niet echt uit de lucht viel. We hebben in het laatste kwartier nog een paar counters goed kunnen uitspelen met twee treffers tot gevolg, tussenin kwam de thuisploeg scoren vanop de stip na een naar mijn inziens licht gefloten penalty. De invalbeurten van nieuweling Louis Declerck, van de herstelde Jari Timmerman (die ook al één helft goed speelde in Petegem) en van Jeroen Ide bewezen dat we nog steeds deze kern ten volle benutten. Hoe dan ook doen we een uitstekende zaak, want KM Torhout kwam in Sint-Niklaas niet verder dan 1-1 waardoor we nu op onze naaste achtervolgers, Torhout en Lebbeke, elf punten voorsprong hebben. Een ruime marge, maar we blijven het match per match bekijken, er zijn nog dertien matchen.”

Voorzichtige taal dus van de Oostkampenaar met een blauwzwart (Club Brugge) en roodwit verleden als speler, niettemin deed roodwit een uitstekende zaak in de rangschikking en komt de titel weer eens stukje dichterbij. Overigens is KSVO nu na 7 matchen in de tweede periode ook in deze de enige leider. Lenihan (gevolgen hersenschudding) en De Waele (geschorst) waren er niet bij, evenmin als Broes Willem, die nu wel voluit traint en Tom Lannoo (ook aan het trainen) voor wie de match net iets te vroeg kwam maar toch ook meereisde

Na 8 minuten stuurde Van Tricht Van de Velde diep maar die mikte naast. Even later moest Aeyels goed plat op een lage schuiver van Jules Vanhaecke. Na de blessure en vervanging van Van De Velde kon zijn vervanger Sey net niet bij een voorzet van Monday. KSVO begon stilaan het laken naar zich toe trekken maar bleef halfweg toch op 0-0 steken. Na de pauze namen de bezoekers volop het voortouw. Nadat Vanhaeren al eens vanop afstand probeerde was hij succesvol toen hij na een hoekschop hard en goed binnen kopte (0-1). Toch al de vierde competitiegoal van Dylan. Meteen erna moest Aeyels twee keer als reddende engel optreden, maar toen Vanhaeren nog eens hard uithaalde was hij kansloos tegen de harde rebound van Diego Bragard (eerste competitiegoal !), 0-2. Benoot moest nog een poging van De Vlieger van de lijn keren, maar Lebbeke nam risico’s en dat doe je beter niet tegen de roodwitten. Een eerste verwittiging leverde niets op, bij de tweede was de pas ingevallen Jari Timmerman de aangever, hij kapte zich goed vrij en bediende Phil Canoot die voor 0-3 zorgde. Het publiek liet zich horen en toen Monday in de zestien onderuit ging in een fel duel met Benoot wees referee Laurent Cools naar de stip. Aanvoerder Ken Van Damme zorgde voor 1-3. Timmerman kwam nog eens alleen voor doel en mikte naast, op een diepe bal was Iket sneller dan Sey en in de laatste minuut voor de extra tijd kon Phil Canoot op de counter de score nog uitdiepen (1-4). Phil zit inmiddels aan achttien stuks !

KSVO speelde met : Iket; Van de Water, Benoot, Vanneste, Bragard; Vermander, Decloedt, Vanhaeren (80’Ide), Claeys (56’Declerck); Vanhaecke (75’Timmerman), Canoot.                Doelpunten : 53’Vanhaeren 0-1; 60’Bragard 0-2; 76’Canoot 0-3; 79’Van Damme (pen) 1-3; 90′ Canoot 1-4.

Gele kaarten : drie stuks, waarvan twee voor KSVO (Bragard en Van De Water).

KSVO speelt zondag om 15 uur tegen Sint-Niklaas met een marge van 11 punten. Achtervolgers KM Torhout en FC Lebbeke spelen komend weekend respectievelijk thuis tegen Jong Lede (op degradatieplaats) en op Wolvertem-Merchtem (nog niet veilig). Inmiddels is er na de vele contractverlengingen en de directe transfer van Louis Declerck, die een geslaagd debuut maakte, en de al gerealiseerde transfers van Jari Vandemaele (Varsenare) en Rien Plasschaert (beloften KV Oostende) ook nog een extra transfer. Aanvaller Neil Dildick, opgeleid bij Cercle Brugge, daarna FC Knokke en Zwevezele (in A-kern maar ook soms actief in hun B-ploeg) komt de rangen versterken.

(Daniël C.).