KSVO stuit op een ervaren Eendracht Aalst en verliest logisch : 0-4

Er werd wat verwacht van de thuismatch tegen Eendracht Aalst maar het is een afknapper gewonne. De Oost-Vlamingen wonnen verdiend, met 0-4 zelfs. In feite was de match na een kwartier al beslecht want de bezoekers kwamen snel 0- 2 voor. Op slag van rust leek de aansluitingstreffer een feit maar die goal werd afgekeurd. Met een supersnelle 0-3 na de aftrap volstond het voor de bezoekers om de match dood te maken.

Aalst had dan toch een nieuwe trainer : niet Guillaume Gillet met wie onderhandeld werd, de ervaren Regi Van Acker die zowat in alle afdelingen van het nationale voetbal coachte en die ook even in het buitenland werkte. Hij zat nog niet op de bank.

Aalst begon aanvallend en dreigend, twee keer waren de aanvallen gevaarlijk, tot in de 7e minuut Ayaz een voorzet vanop de rechterkant voorbij Deman werkte, net over de lijn. Deman Even later, in minuut elf, mocht de aanvoerder Falco Geenens een hoekschop keihard inkoppen, een dekkingsfout toch want er stond niemand bij. De bezoekers met veel ervaring legden de match meteen in een defensieve plooi, ze wachten KSVO op en er was geen doorkomen aan in het dichtbevolkte strafschopgebied en centrum. Het tempo werd eruit gehaald en de bezoekers gebruikten alle truken van de foor : blijven liggen, tijdrekken, kortom, de moed ontnemen aan de tegenstander. Helaas ging referee Calluy wat mee met dat soort voetbal. In de 23e minuut was er een goeie afstandsknal van Yani Van Den Bossche, een metertje naast, de doelman leek geklopt. Zeker in de laatste 20 minuten was KSVO dominant qua balbezit mar zonder kansen af te dwingen. De arbitrage moest de match veel te veel onderbreken. Mop slag van rust kon KSVO dan toch scoren toen na een hoekschop Vanhaecke binnenkopte maar blijkbaar had hij een licht duwtje aan een tegenstander uitgedeeld terwijl dit bij stilliggende fases schering en inslag is. De 1-2 werd dus afgekeurd en misschien had de aansluitingstreffer toch een andere tweede helft opgeleverd.

Die hoop was na 30 seconden in de tweede helft al weg. Van bij de aftrap werd een opening gezorgd, Jari De Vriendt snelde tussen twee centrale spelers door en gezien ze vreesden voor een eventuele rode kaart (Willem was al vroeg geelgeboekt), en de aanvaller faalde niet voor Deman : 0-3.

Nadien maakte Aalst aanvallend niets meer klaar maar dat was ook hun bedoeling niet. Tempo eruit halen, stevig verdedigen en op routine en ervaring (zo’n Jilke De Coninck is zo’n ervaren middenvelder, er lopen nogal wat dertigers in die selectie en het gevaar vermijden. Het was dan ook met een afstandsschot van Zico Claeys dat KSVO nog eens dreigde (57′, net naast), en ook de de wissels van Kurt Delaere (eerst Canoot voor Van Den Bossche) en later ook Degryse voor Claeys en Onraet voor Declerck leverden weinig op. De goeie bedoelingen waren er bij KSVO. Halfweg was er wel een momentje toen Benoot naast devieerde op een vrije trapv an Declerck (68′) en in de slotfase ook nog wat doelgevaar. Vanhaeren scoorde in een herneming van een vrije trap maar werd de treffer werd afgekeurd voor buitenspel (83′) en Darren Degryse werd nog eens weggestuurd maar schoot nog vrij naast (85′). Het was integendeel Aalst dat nog scoorde, twee minuten voor tijd, na een voorzet vanop rechts scoorde De Vriendt zijn tweede van de namiddag.

Zo eindigde het met zure 0-4 cijfers. Behalve Broes Willem kreeg ook Mehdi Oumedjeber geel, de bezoekers kregen maar één keer geel van een weinig overtuigende referee Calluy.

Milan Iket was er niet bij omdat hij tegen Gullegem een gezwollen voet overhield wat hem belette om te spelen.

Dit waren de veertien opgestelde spelers : Deman; Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Oumedjeber, Declerck (76’Onraet), Vanhaeren, Claeys (72’Degryse); Van Den Bossche (63’Canoot), Vanhaecke.

(niet gespeeld : Speeckaert).

De risicomatch verliep in veilige omstandgheden. Aalst had een flinke supportersschare mee, zo’n drie gevulde bussen (100 tot 120 man), de loketten waren gesloten en de bezoekende fans hadden hun eigen drankstand.  De politie was nadrukkelijka aanwezig maar moest niet optreden.

Een match om snel te vergeten. KSVO speelt komende zaterdag op het veld van Racing Club Gent, om 19u30. De Gentenaars hebben nog maar 3 op 15 en dus hun start gemist. KSVO verliest slechts één plaats in het klassement, 8 op 15 is niet dramatisch. Winst in Gent zou hen alvast in de topvijf houden.

(Daniel C.)

Weer hoge cijfers voor beloften, invallers onderuit bij Eendracht Brugge

Vrijdagavond speelden de beloften in het gemeentelijk sportcentrum van Aalter hun wedstrijd. Net als vorige week werd het een zege en alweer met hoge cijfers : 3-5 werd het voor de roodwitten. Jeffrey Vandepoel zat weer op de bank. Dit keer bleef de aanwezigheid van A-kernspelers beperkt tot drie : verdediger Andreas De Kerpel, flankmiddenvelder Rien Plasschaert en aanvaller Jari Van De Maele. Milan Van De Maele, vorig weekend in de A-selectie en een korte invalbeurt tegen Gullegem, was weer van de partij.

Rien Plasschaert was pas op dinsdag beginnen trainen na een langdurige patellapeesbessure en maakte de eerste helft vol. Wellicht zal hij nog matchritme moetne opdoen komend weekend. Na deze uitgesproken zege komen de beloften na vier speeldagen op een gedeelde derde plaats, samen met Merelbeke en KM Torhout. Sparta Petegem leidt de klassering zonder puntenverlies (12 op 12) voor Westhoek (10 op 12). Komende vrijdag ontvangen de KSVO-beloften op de Valkaart hun collega’s van Eendracht Wervik.

Volgende vijftien spelers kwamen in actie tegen Aalter : : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Andras De Kerpel, Seppe Hoppe (68’Nils Nagels), Renzo Gevaert, Rien Plasschaert (46’Tibo Hoste), Milan Van De Maele, Foeke Buffel, Josse Vienne, Jari Van De Maele (63’Luka Talloen) en Tristan Deblieck (78’Tijs Debussche).

Zondag was het dan de beurt aan de reserven in vierde provinciale B, die op bezoek gingen bij de dichte buren van Eendracht Brugge, op hetzelfde wedstrijduur als de A-ploeg speelde. Steven Verkeyn zag zijn ploeg ondruit gaan met 2-0, alhoewel de Bruggelingen nog maar 3 punten hadden.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op 1-0 en tien minuten voor tijd werd het 2-0. In de klassering komen beide ploegen nu naast elkaar.

Volgende spelers kwamen in lijn bij KSVO : Kasper Van Leirsberghe, Huub De Sutter, Sander Desmet (56’Kelvin Amponsah), Remi Desticker, Isamel Van Cleven, Michiiel Meyskens, Maxime Oueda, Elias Van Troeye, Nils Haezebrouck (56’Mamadou Diatta), Luka Talloen, Luca De Blauwe (70’Fabrice Beuselinck).

Komend weekend treedt KSVO thuis aan tegen SKD Hertsberge, dat wat op de sukkel is. Weer een derby. Met minder dan winst kan roodwit niet tevreden zijn.