KSVO wint eerste oefenmatch vlot : 6-0 tegen Meulebeke

Na twee traiingssessies maandag en dinsdag speelde KSVO woensdag zijn eerste oefenmatch tegen eerste provincialer KFC Meulebeke, dat vanaf dit seizoen getraind wordt door Steve Swaenepoel, voorheen trainer van Blankenberge. Het werd een ruime 6-0 overwinning voor de poulains van Kurt Delaere, geassisteerd door Nigel Smith en Thierry Kestremond.

De trainer zette 21 pionnen in. Ontbraken nog : Rien Plasschaert en Louis Declerck. Alleen doelman Milan Iket speelde 90 minuten, tweede doelman Nicholas Deman bleef op de bank. Een keuze van de trainer die de doelman(nen) graag een volle wedstrijd laat spelen.

KSVO begon met volgend elftal : Iket; Lenihan, Willem, Benoit Onraet, Mehdi Oumedjeber; Vermander, Maus, Vanhaeren, Yani Van Den Bossche; Giovanni Onyema, Vanhaecke. Halfweg stond het 4-0, met doelpunten van Dylan Vanhaeren (2), Vermander en Onyema. Na de pauze vielen De Kerpel, Bragard, Claeys, Timmerman, Darren Degryse, Canoot en Jari Van De Maele in. Op het uur waren er nog drie wissels, en mochten Maxim Cornelis (belofte), Thijs Benoot (eerste minuten na zijn zware blessure) en Milan Van De Maele (nog een belofte) het veld op. De twee doelpunten na de pauze kwamen van Claeys en Timmerman.

Giovanni Onyema werd aangetrokken zonder dat KSVO enig risico neemt. Hij heeft voor de beloften van KVK Tienen gespeeld (2 jaar) en één jaar in eerste provinciale bij FC Herent, vooraleer hij in Brugge kwam studeren aan de Vives-hogeschool. Vorig seizoen speelde hij wel in de scholencompetitie maar niet bij een club aangesloten bij de KBVB. Tegen Meulebeke liet hij in elk geval al enkele mooie flitsen van technisch kunnen zien.

Nu volgt er voor de A-kern een stage, zeg maar een teambuildingsessie van drie dagen, die in Damme zal plaatsvinden. Zonder voetbal of trainingen op het programma, wel een manier om de nieuwelingen te integreren en elkaar beter te leren kennen met een aantal ludieke activiteiten op het programma. Dat was vorig seizoen een succes, dus waarom niet. De eerstvolgende oefenpartij voor de A-kern is komende woensdag (26/7), op De Valkaart, om 20 uur tegen het Wielsbeke (3e amateurs) van Dieter Lauwers. De ex-trainer van KSVO begint bij die club aan zijn derde en laatste seizoen.

(Daniel C.)