Beloften halen zwaar uit tegen Oudenaarde (5-0), beloften volgen goeie voorbeeld bij St.Joris (0-4)

De beloften van Oudenaarde stond zesde met zes punten meer dan hun collega’s van KSVO toen ze vrijdag afzakten naar De Valkaart. Na de match was de achterstand van de roodwitten gehalveerd na een zeer overtuigende zege van de feitelijke B-ploeg van KSVO : 5-0 werd het. Halfweg was de match al beslecht na een prima eerste helft van de thuisploeg. Nochtans waren een aantal vaste mannen afwezig wegens studieverplichtingen (lees examens) zoals aanvoerder Renzo Gevaert en nog een paar andere jongens die quasi altijd bij de beloften aantreden. Hun plaatsen werden ingenomen door Elias Van Troeye en Nicolas Tocco in de basisploeg, beiden speelden 70 minuten. Alle bankzitters waren ook jongens uit de postformatie die normaal bij de reserven in vierde aantreden. Aan de andere kant speelden met Maxim Cornelis, Andreas De Kerpel, Milan Van De Maele en Jari Van De Maele ook jongens mee die in de A-kern zitten of jongens die regelmatig meetrainen zoals Tristan Deblieck. Jari Van De Maele is terug van weggeweest (na een blessure die hem voor de winterstop even van het veld hield), hij fleurde zijn wederoptreden op met twee doelpunten. Maxim Cornelis voelde zich wat ziek en werd vroegtijdig vervangen.

Op de bank zagen trainer Jeffrey Vandepoel én TVJO Hans Mulier dat het goed was. Volgende veertien spelers werden in lijn gebracht : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (60’Rune Groosman), Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Elias Van Troeye (70’Aaron De Muer), Milan Van De Maele, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Jari Van De Maele, Nicolas Tocco (70’Nils Haezebrouck) en Tristan Deblieck.

KSVO klimt één plaats hoger en staat negende en telt één tot twee matchen minder dan het merendeel van de ploegen. Volgend weekend geen match voor de beloften, ze komen pas op vrijdag 26 januari weer in actie en dan weer thuis, dan komt Aalter op bezoek dat toch een aantal plaatsen lager staat. Aftrap om 20 uur.

Zondagnamiddag kwamen de reserven in actie : ze moesten naar KFC St.Joris Sportief, dat één putn meer telde. Het werd ook voor hen een ruime zege : 0-4. Met zes spelers die bij de beloften minuten hadden gemaakt en nu opnieuw speelden, al speelde enkel Guillaume Coulier twee keer 90 minuten. Coach Jeffrey Vandepoel en ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck zagen dat het halfweg 0-2 stond na een eigen doelpunt op het halfuur van Vanpoucke en een treffer van Luka Talloen net voor de pauze. Die Luka Talloen zou de figuur van de match zijn want hij scoorde net na de rust (47′) nog een keer en maakte in de 85ste minuut zijn hattrick compleet.

De reserveploeg van zondagnamiddag : Kasper Van Leirsberghe, Rune Groosman, Sander Desmet, Guiillaume Coulier, Elias Van Troeye, Michiel Meyskens, Nils Haezebrouck, Aaron De Muer, Luka Talloen, Nicolas Tocco (75’Foeke Buffel) en Tijs Debussche. Maxime Negoue Oueda bleef op de bank.

De reserven springen zo over St.Joris Sportief naar een gedeelde zesde plaats. Ze spelen komend weekend om 18u30 thuis tegen Eendracht Brugge.

(Daniel C.)