Postformatie : beloften na rust onderuit, invallers verliezen ook

Vrijdagavond speelden de beloften uit bij Mandel United. Het werd een doelpuntenkermis met KSVO aan de verkeerde kant van de score : 6-5 werd het in Izegem.

Nochtans stond het halfweg 3-5 voor de ploeg van Jeffrey Vandepoel. De goals voor de rust kwamen van Luca De Blauwe (2 stuks), Luca Talloen, Milan Van De Maele (op strafschop) en Tibo Hoste. Van de A-kern trad alleen Andreas De Kerpel aan, al maken ook Maxim Cornelis en Milan Van De Maele meestal de A-trainingen mee. Naar we vernamen bakte KSVO er na rust niets meer van en incasseerden ze een droge 3-0.

KSVO speelde met : Brent Speeckaert; Maxim Cornelis, Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Renzo Gevaert; Milan Van De Maele, Tibo Hoste, Josse Vienne; Luca De Blauwe, Luka Talloen en Tristan Deblieck. Op het uur kwam Matthias Clement in voor Cornelis, tien minuten later kwamen ook Foeke Buffel en Tijs Debussche in voor Talloen en Deblieck.

Ondanks de nederlaag handhaaft KSVO’s tweede ploeg zichi n de topvijf op slechts drie punten van leiders Merelbeke en Sparta Petegem (dat voor het eerst verloor). Vrijdag ontvangt het op De Valkaart Westhoek dat slechts één punt minder heeft en op de zesde plaats bivakkeert.

De reserven speelden zondagnamiddag in en op het veld van Damme. Die ploeg heeft sinds kort de vorige voorzitter van Cercle Brugge, Vincent Goemaere, als voorzitter. De ploeg van Steven Verkeyn die op de bank Jeffrey Vandepoel en Andy Haezebrouck (ploegafgevaardigde) had verloor met 2-1. De thuisploeg scoorde heel vroeg en heel laat. Na drie minuten bracht Vandenberghe vanop de stip Damme op voorsprogn. Halfweg de tweede helft zorgde Fabrice Beuselinck voor de gelijkmaker. Vier minuten voor tijd zorgde thuisspeler Wittewrongel, die pas 50 seconden tussen de lijnen stond voor de 2-1.

KSVO’ speelde met : Thibo Decloedt, Daniel Moroz, Ismael van Cleven, Remi Desticker, Michiel Meyskens, Fabrice Beuselinck, Guillaume Coulier, Maxime Negoue Oueda (62’Huub De Sutter), Nils Haezebrocuk, Nicolos Tocco (62’Sander Desmets), Tijs Debussche (76’Kelvin Kwame Amponsah).

KSVO blijft met zes punten uit evenveelmatchen onderin hangen, op een gedeelde elfde plaats. Zaterdagavond ontvangen ze op De Valkaart om 18u30 de reserven van KM Torhout, dat leider is met 16 op 18.