Postformatie : beloften noodgedwongen forfait, invallers spelen 1-1

Vrijdagavond moesten de beloften volgens de kalender aan de bak in een uitmatch op Dikkelvenne. Er werd echter forfait gegeven. Hans Mulier, TVJO bij KSVO geeft uitleg : “We hebben dit reeds halfweg de week gemeld. Er was gewoon een tekort aan beschikbare spelers, normaal spelen de beloften op vrijdag en de invallers meestal op zaterdag. Door de hevige blessurelast bij zowel spelers van d A-kern, de beloften als de invallers is het niet meer mogelijk om drie elftallen op te stellen. Een paar jongens uit de beloftenkern schoven door naar de A-ploeg,w ant daar waren de jongste weken altijd zes tot zeven afwezigen, soms een paar door schorsingen maar vooral door blessures. Die komen we dan tekort in onze beloftenselectie. De voorbije weken hebben we al enorm moeten schuiven en moesten sommige jongens toch aan twee matchen beginnen, op vrijdag en zondag maar dat is niet echt verantwoord en brengt risico’s en blessures mee. Vorige week vielen ook nog eens Luka Talloen, Luca De Blauwe en Remi Desticker uit, zodat we snel beslist hebben om voorrang te geven aan de match van de invallers. Die spelen in een reguliere competitie en het zou van minder respect getuigen om daar forfait te geven. Bij de beloften is die rangschikking niet zo belangrijk, sommige ploegen tellen één tot drie matchen meer dan andere, maar niemand vraagt om die matchen in te halen. We hadden voor dit weekend maar vijftien namen meer uit de postformatiegroep, ook al een geringe kern, dus wilden we de match van de invallers laten doorgaan. Op die drie jongens die uitgevallen zijn kunnen we geen beroep meer doe dit seizoen. De kans dat we nog forfait moeten geven met de beloften is groot (normaliter speelden de beloften komende vrijdag thuis tegen de beloften van KM Torhout). Er zijn voor de meesten nog vier speeldagen bij de beloftencompetitie.

De invallers gingen zondag dus aan de slag, thuis tegen SK Steenbrugge, met de resterende manschappen van de postformatie. Vooral in de offensieve sector waren heel wat afwezigen. En dat liet zich voelen. Het kwam niet verder dan 1-1. Jeffrey Vandepoel en Hans Mulier zaten op de bank met afgevaardigde Andy Haezebrouck. Twintig minuten voor tijd kwamen de bezoekers uit Daverlo op 0-1 via Deduytsche. Negen minuten later effende Josse Vienne vanop de penaltystip.

Volgend team kwam in actie : Kasper Van Leirsberghe, Sander Desmet, Seppe hoppe, Guillaume Coulier (46’Lars Inion), Huub De Sutter (77’Aaron De Muer), Matthias Clement, Josse Vienne, Renzo Gevaert, Tijs De Bussche (70’Takis Van Quathem), Nicolas Tocco, Elias Van Troeye.

Inion en Van Quathem zijn -18 jarigen uit de niet-postformatie.

Komend weekend spelen de KSVO-invallers op het veld op voorlaatste SK Hertsberge, aftrap op zondag 28 april om 15 uur.

(Daniel C.)