Postformatie :beloften onderuit bij leider, invallers winnen van Zwevezele

Vrijdagavond -de normale speeldatum voor de beloftenteams- moest KSVO naar Westhoek. In het Crackstadion in Ieper (weliswaar niet het hoofdterrein) ging de ploeg van Jeffrey Vandepoel onderuit en moest het de wet van de sterkste ondergaan. Het werd een 4-1 verlies. Na afloop van deze speeldag staat Westhoek trouwens op kop, al dient gezegd dat de rangschikking met een korrel zou dient gelezen te worden door het ongelijk aantal matchen, sommige ploegen speelden drie matchen meer dan andere teams.

TVJO Hans Mulier was er eveneens. Ook de beloften kenden een aantal afwezigen, waardoor ook een paar spelers in de selectie zaten die meestal bij de reserven in vierde provinciale uitkomen.

De roodwitten speelden met volgende veertien spelers : Thibo Decloedt, Renzo Gevaert, Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Seppe Hoppe, Matthias Clament (58’Aaron De Muer), Elias Van Troeye (63’Josse Vienne), Foeke Buffel Luka Talloen, Nicolas Tocco (72’Rune Groosman) en Tibo Hoste.

Volgende vrijdag, maart, spelen de beloften thuis om 20 uur tegen Sporting Club Blankenberge, dat enkele posities lager dan KSVO staat in de algemene rangschikking.

Zondagnamiddag dan speelden de reserven thuis tegen Zwevezele, dat in de buik van de klassering stond op gelijke hoogte met KSVO. De roodwiten wonnen op De Valkaart met 3-1.

Een aantal pionnen hadden minuten gemaakt bij de beloften (daags voordien) maar er werd voor gezorgd dat niemand meer dan 120 minuten maakte. Ook iedereen moest de trainer een aantal spelers missen.

Aaron De Muer maakte net voor het halfuur de openignsreffers, maar kort voor de rust kon bezoeker Vankeirsbilck effenen. Jeffrey Vandepoel, met afgevaardigde AndyHaezebrouck naast hem op de bank, zag hoe Matthias Clement kort na rust zijn ploeg weer op voorsprong bracht en even na het uur kon Tijs Debussche veiligere cijfers op het bord brengen.

De volgende dertien spelers kwamen in actie : Kasper Van Leirsberghe, Huub De Sutter, Remi Desticker, Sander Desmet, Rune Groosman (31’Nicolas Tocco), Aaron De Muer (59’Nils Haezbrouck), Elias Van Troeye, Matthias Clement, Ismaël Van Cleven, Josse Vienne en Tijs Debussche.

Zondag gaan de invallers op bezoek bij Aartrijke dat één plaatsje hoger staat en twee punten meer telt, aftrap om 15 uur.

(Daniel C.)