Postformatie : beloften verliezen, invallers halen fors uit

Vrijdagavond namen de beloften van KSVO het op tegen die van Racing Harelbeke, in Kortrijk en op kunstgras. Harelbeke had drie punten meer. . Het werd voor het team van Jeffrey Vandepoel een 2-0 nederlaag. Maxim Cornelis speelde een uur, van de A-kern maakten Andreas De Kerpel en Jari Van De Maele de 90 minuten vol.

De ploeg van KSVO : Brent Speeckaert, Maxim Cornelis (60’Josse Vienne), Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Milan Van De Maele, Matthias Clement, Foeke Buffel, Luca De Blauwe (60’Luka Talloen), Jari Van De Maele, Tristan Deblieck (66’Tibo Hoste).

Bij de tegenstander viel een kwartier voor tijd Arno Daenens in, vorig seizoen nog bij de beloften van KSVO en zoon van de sponsor en nieuwe voorzitter van RC Harelbeke, dit voor Robbe Santens, een speler die meestal in de A-ploeg uitkomt. Door de nederlaag is de kloof tussen KSVO en Harelbeke zes punten, de paarswitten komen op de derde plaats, de leiders blijven het duo KM Torhout en Merelbeke. Die laatste ploeg is de komende tegenstander, op vrijdag 17 november komen ze op bezoek in De Valkaart (aftrap om 20 uur).

De invallers (vierde provinciale B) namen het zaterdagavond op tegen Lissewege B, een van de staartploegen in de reeks en na deze uitslag helemaal alleen laatste. De rangschikking liegt niet altijd. KSVO B haalde een 7-0 overwinning.

De ploeg van Steven Verkeyn en ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck stond halfweg 2-0 voor, twee doelpunten van Luka Talloen (na 14 en 28 minuten), die net als Josse Vienne op vrijdag met de beloften een halfuur had meegedaan uit bij RC Harelbeke. Na de rust scoorde Seppe Hoppe twee keer in drie minuten (49′ en 52′) en na 65 minuten maakte Luka Talloen zijn hattrick rond. Ncolas Tocco dikte in de 70e minuut aan tot 6-0 en Nils Haezebrouck zette in de 82e minuut de eindcijfers op het bord (7-0).

KSVO speelde met Kasper Van Leirsberghe, Huub De Sutter, Michael Meyskens, Ismaƫl Van Cleven, Daniel Moroz, Remi Desticker, Josse Vienne, Nils Haezebrouck, Luka Talloen, Nicolas Tocco en Seppe Hoppe. In de loop van de tweede helft vielen Kelvin Amponsah, Aaron De Muer, Nils Nagels en Thibo Decloedt in. Laatstgenoemde, normaal vierde doelman bij KSVO, kwam zowaar (na 85 minuten) in voor veldjspeler Meyskens. Met 7-0 op het bord kon dat ook.

Volgende zondag trekken ze op verplaatsing, maar niet ver want ze spelen uit bij Daring Ruddervoorde B, dat ook onderin bengelt. Aftrap om 15 uur.