Postformatie : beloften winnen vlot van Mandel United, reserven verliezen bij titelkandidaat Varsenare

De beloften speelden vrijdagavond op de eigen vertrouwde grasmat tegen hun collega’s van Mandel United, dat op gelijke hoogte stond maar wel met meer gespeelde matchen. De roodwitten haalden het vlot met 6-2

Jeffrey Vandepoel, geassisteerd op de bank door TVJO Hans Mulier (en Thibo Decloedt) zagen hoe de winst al in de eerste helft vorm kreeg maar nog geen zekerheid (2-1 halfweg). Luka Talloen en Tibo Hoste zorgden voor de Oostkampse goals tegen een fysiek sterk Mandel die niet veel moest toegeven. De betere kansen waren voor de thuisploeg. Halfweg werden twee wisselspelers ingebracht (Sseppe hoppe en Luka De Blauwe), halfweg de tweede helft nog twee, toen kwamen Groosman en Vienne erin. In de tweede helft kwam KSVO 3-1 voor, maar al snel scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer. Nadien kreeg KSVO een penalty die door Tristan De Blieck gemist werd. Aanhoudend protest leverde een bezoeker een tweede geel en dus de uitsluiting op en vlak erna werd het 4-2. Het einde van de hoop voor de bezoekers, die nadien nog twee goals incasserden, KSVO kwam na de 4-2 niet meer in de problemen. De doelpunten na rust kwamen van Milan Van De Maele, Luka De Blauwe (2) en Tibo Hoste. .

De vijftien opgestelde spelers : Milan Standaert, Renzo Gevaert, Andreas De Kerpel (46’Seppe Hoppe), Guillaume Coulier, Elias Van Troeye (65’Rune Groosman), Milan Van De Maele, Tibo Hoste, Foeke Buffel, Luka Talloen (65’Josse Vienne), Nicolas Tocco (46’Luka De Blauwe) en Tristan De Blieck.

De invallers speelden zaterdagavond, en kregen een zware opdracht voor de voeten geschoven. Uit bij Varsenare, het nummer twee en de enige die leider Torhout KM (één punt meer) nog lijkt te kunnen bedreigen. De runner up haalde het met 4-1 al zeggen cijfers niet alles. KSVO zat tot een kwartier van het einde in de match. Even na het halfuur opende Brent Ooghe de score voor de thuisploeg (32′) en twee minuten later zette hij met zijn tweede van de avond KSVO op dubbele achterstand. Nog eens twee minuten later halveerde Nicolas Tocco die score evenwel (2-1). Na de rust zocht KSVO wel de gelijkmaker en de ploeg van Jeffrey Vandepoel, op de bank met teamafgevaardigde Andy Haezebrouck, nam daarmee risico’s. Met extra aanvallende krachten als Foeke Buffel, daags voordien aan het werk met de beloften en Tibo Hoste, de vorige twee matchen in de A-selecfie, in plaats van onder andere een verdediger werden de risico’s afgestraft door een team met maturiteit. In de 77e minuut scoorde Brent Ooghe zijn derde, een hattrick (weliswaar geen zuivere) en vijf minuten later maakte Vervaecke er 4-1 van.

KSVO speelde met : Kasper Van Leirsberghe, Rune Groosman (78’Huub De Sutter), Remi Desticker (68’Foeke Buffel), Sander Desmet, Elias Van Troeye, Matthias Clement, Josse Vienne, Luka Talloen, Luva De Blauwe, Nicolas Tocco en Tijs Deblieck (70’Tibo Hoste).

KSVO’s stond na deze nederlaag op een gedeelde zesde plaats maar er waren nog een paar zondagmatchen die deze klassering konden veranderen. Varsenare pakt de leiding in vierde provinciale B maar leider Torhout KM moest ook op zondag spelen. Komend weekend spelen de reserven van KSVO thuis tegen Zwevezele, dat evenveel punten telt maar een match meer speelde. De match gaat door zondag om 15 uur.