Postformatie : onverwacht verlies voor beloften, stunt voor reserven met winst bij leider

Vrijdag hadden de beloften de kans om na het nipte verlies op nummer twee, Merelbeke, weer aan te knopen met winst, want het voorlaatste geklasseerde Wielsbeke kwam op bezoek. Het werd echter een zuur verlies voor de roodwitten, die op eigen veld met 2-3 onderuit ging. Even onverwacht was dat als de nederlaag van de thuisploeg daags nadien.

Jeffrey Vandepoel stelde volgende veertien spelers op : Thibo Decloedt, Rune Groosman (46’Seppe Hoppe), Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Huub De Sutter, Tibo Hoste, Milan Van De Maele (57’Aaron De Muer), Foeke Buffel (57’Tijs Debussche), Luca De Blauwe, Nicolas Tocco, Tristan Deblieck. Milan Van De Maele mocht na minder dan een uur gaan rusten en zat daags nadien in de selectie van de A-ploeg.

Komende match voor de beloften, die weggezakt zijn naar de 9de plaats, is vrijdag a.s. op het veld van Dikkelvenne dat drie plaatsen hoger staat met zes punten meer.

De invallers zelf gingen zondag aan de slag op de Velodroom in Torhout, tegen Torhout KM B, dat de fiere leider was al moesten ze hun enige concurrent (Varsenare B) laten passeren omdat die op zaterdagavond al hun match hadden gespeeld en gewonnen.

Dat KSVO B daar zou stunten had niemand verwacht. Na 90 minuten stond het 1-3. Jeffrey Vandepoel en teamafgevaardigde Andy Haezebrouck moesten een paar spelers missen maar konden toch een competitief elftal opstellen met jongens die soms ook bij de beloften spelen.

Na 7 minuten werd het 0-1 via Josse Vienne, de gelijkmaker van Jari D’Hoore kwam amper drie minuten later. Een match met veel actie en met in het slotkwartier nog twee Oostkampse goals. Eerst zorgde Denolf met een own-goal voor 1-2 (71′), amper vijf minuten later maakte Seppe Hoppe de derde goal voor de roodwitten.

De ploeg die aantrad : Kasper Van Leirsberghe, Renzo Gevaert, Remi Desticker (25’Nicolas Tocco), Seppe Hoppe, Elias Van Troeye, Matthias Clement, Foeke Buffel, Jose Vienne, Luka Talloen, Nicolas Tocco, Tibo Hoste, Tijs Debussche (82’Huub De Sutter). (Doelman Thibo Decloedt kwam niet in actie).

Torhout KM verliest dus zijn leidersplaats die het al maanden heeft aan Varsenare, voor KSVO zorgt de stuntzege voor een knappe vierde plaats, waarbij het onder andere over Wenduine wipt.

Komend weekend speelt KSVO ’s reserveteam om 15 uur op eigen veld thuis tegen Steenbrugge, dat vier punten minder heeft en drie plaatsen onder KSVO staat. Aftrap om 15 uur.

(Daniel C.)