Reserven uitgeschakeld in nacompetitie na strafschoppen : 2-2 tegen Langemark -Poelkapelle

Vorig weekend hadden de reserven van KSVO door de uitgesproken zege in Hertsberge zich van de vierde plaats verzekerd, goed voor de eindronde. Daarin werd KSVO B uitgeloot tegen Langemark-Poelkapelle, er werd zondagavond afgetrapt om 17u30 op De Valkaart. KSVO leek net na rust op weg na kwalificatie toen het 2-0 voor kwam maar binnen anderhalve minuut hingen de bordjes gelijk. Na 120 minuten bleef het 2-2 en in de penalties toonden de bezoekers zich de betere en haalden ze het 1-4.

Trainer Jeffrey Vandepoel kon op een aantal pionnen geen beroep doen, maar mocht wel rekenen op jongens als Milan Van De Maele en Tibo Hoste die al van de A-ploeg mochten proeven dit seizoen, eerstgenoemde is trouwens een A-kernspeler geworden. Vandepoel werd op de bank vergezeld door zijn T2 Michiel Meyskens, zelf soms nog s peler, door afgevaardigde Andy Haezebrouck en de geblesseerde aanvaller Luka Talloen fungeere als verzorger.

Kort voor de rust zette Luca De Blauwe KSVO op 1-0 en meteen na de rust verdubbelde Nicolas Tocco de voorsprong (2-0, 48′). De bezoekers reageerden in anderhalve minuut, tussen begin minuut 56 en einde minuut 57, met twee goals van Ruben Makelberg. Niemand kon nog scoren en zo gingen we naar verlengingen. In de officiële 90 minuten had de referee twee gele kaarten getrokken voor de thuisploeg, en één voor de bezoekers, maar in de extra tijd werd het potiger en probeerden de bezoekers vooral verdere averij op te lopen, niet zonder vier gele kaarten er bovenop, maar wel zonder nieuw tegendoelpunt.

In de strafschoppen reeks misten Milan Van De Maele en Mathias Clement, en de bezoekers misten één keer. Bij 1-2 kon aanvoerder Renzo Gevaert voor de 1-1 zorgen, maar nadien misten de bezoekers niet meer, terwijl Seppe Hoppe en Josse Vienne wel faalden. Er werd een volledige strafschoppenreeks afgewerkt.

KSVO speelde met : Kasper Van Leirsberghe, Renzo Gevaert, Seppe Hoppe, Mathias Clement, Elias Van Troeye, Milan Van De Maele, Josse Vienne, Foeke Buffel (75’Aaron De Muer), Luca De Blauwe (71’Tijs Debussche), Nicolas Tocco (101’Sander Desmet) en Tibo Hoste.

KSVO B is dus meteen uitgeschakeld, promotie naar derde provinciale lag ook nog een tweetal matchen weg.

Al bij al werkten de reserven een mooi seizoen af met een verdienstelijk eindresultaat, vierde plaats en kwalificatie voor eindronde. Hoogtepunt was misschien wel de winst tegen Torhout KM B dat daardoor de leiding kwijt geraakte en het is Varsenare B die kampioen werd en volgend seizoen een reeks hoger speelt.

(Daniel C.)