Postformatie : reserven winnen doelrijpe derby in Hertsberge, beloften speelden niet

Zoals verwacht speelden de beloften vrijdagavond niet, ze gaven forfait voor hun match tegen KM Torhout KM door een gebrek aan inzetbare spelers en tegelijk omdat de reservencompetitie voorrang kreeg, de invallers hebben nog een kleine kans op promotie en dus werd beslist om daar op alles in te zetten. Het team van Jeffrey Vandepoel moest wel niet ver reizen, naar SKD Hertsberge. Aftrap om 15 uur op hetzelfde moment als dat van de A-selectie.

De ploeg van ex-KSVO-er Jeffry De Busschere mag dan wel in de staart van de rangschikking staan, voor een derby konden ze zich opladen en tot het uur zaten ze ook in de match. Ze kwamen snel op voorsprong na tien minuten via Martens, al konden ze niet lang profiteren want vier minuten later effende Josse Vienne al (1-1). Tot aan de rust bleef die score op het bord. Jeffrey Vandepoel wist blijkbaar halfweg de juiste snaar te raken want in het derde kwartier namen de roodwitten afstand via Aaron De Muer (50′, 1-2) en Renzo Gevaert (60′, 1-3). De match leek gespeeld maar Vermeulen zorgde 20 minuten later voor de aansluitingstreffer (2-3). Tibo Hoste maakte er weer een kloof van (76′, 2-4) maar thuisspeler Laforce kon op strafschop opnieuw milderen (3-4). In de absolute slotfase kraakte SKD dan toch en dat werd uitgedrukt met twee goals van Nicolas Tocco (83′ en 87′) goed voor 2-6 eindcijfers.

Vandepoel stuurde volgde ploeg het veld in : Kasper Van Leirsberghe, Renzo Gevaert, Seppe Hoppe, Matthias Clement, Elias Van Troeye, Aaron De Muer, Josse Vienne, Foeke Buffel, Tibo Hoste, Luka De Blauwe en Nicolas Tocco. Huub De Sutter, Tijs Debussche en Sander Desmet waren de bankzitters, eerstgenoemde had eerder de U17 aan winst en de titel geholpen in Harelbeke. KSVO pakt zo de vierde plaats.

Nog dit : de U17 vierde dit weekend de titel na 1-2 winst in Harelbeke. Proficiat aan T1 Michiel Meyskens en zijn manschappen.

(Daniel C.)