Postformatie : zowel beloften (10-3) als invallers (7-4) zorgen voor doelpuntenkermis

Vrijdagavond kregen de KSVO-beloften het bezoek van Eendracht Aalter, dat onderin de klassering hing. De roodwitten maakten er een doelpuntenkermis van tegen een zwak uitvallend bezoekend geheel. Het eindigde op 10-3. Dubbele cijfers al zag trainer Jeffrey Vandepoel met de drie tegendoelpunten toch ook daar oog voor hebben. Halfweg werden Jari Van De Maele en Tibo Hoste vervangen, zij werden geselecteerd voor de A-selectie die zaterdag in Ninove speelde. Er zaten drie spelers van zestien in de kern, waarvan er twee ook gestart zijn en de derde inviel. De tien goals werden als volgt verdeeld : Tristan Deblieck (3), Jari Van De Maele (2), Luka Talloen (2), Foeke Buffel (1), Tijs Debussche (1) en Nicolas Tocco (1).

Volgende vijftien werden in lijn gebracht door Jeffrey Vandepoel, terwijl ook TVJO Hans Mulier de bank bevolkte. Thibo Decloedt, Sander Desmet (65’Josse Vienne), Milan Van De Maele, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Aaron De Muer (65’Tijs Debussche), Tibo Hoste (46’Nils Haezebrouck), Foeke Buffel, Jari Van De Maele (46’Luka Talloen), Nicolas Tocco en Tristan De Blieck.

Er ontbraken zowel bij de beloften als ’s anderendaags bij de invallers speelrs door examenverplichtingen. Daardoor traden 8 spelers ook op zaterdag aan met de beloften al maakte geen van hen 180 minuten. Desmet, De Muer, Haezebrouck, Vienne, Buffe, Talloen, Debussche en Tocco waren die spelers.

De invallers speelden een derby tegen Daring Ruddervoorde B en die stonden al snel op achterstand, deden wel mee en probeerden mee te voetballen en maakten er wel een match van. KSVO was wel opportunistischer.

Het werd snel 2-0 via goals van Josse Vienne, die voor de 20ste minuut al twee keer raak trof. De buren uit Ruddervoorde deden iets terug via Dylan Buffel, maar nog even later benutte Seppe Hoppe voor 3-1 vanop de stip en nog voor de rust maakte Foeke Buffel er 4-1 van. Na de rust maakten de bezoekers het weer wat spannend, na twee treffers van Wout Baert (48′ en 52′). De 4-3 bleef een tijdje op het bord tot Elias Van Troeye voor 5-3 zorgde. Tijs Debussche maakte er 6-3 van, ook Dylan Buffel scoorde zijn tweede van de avond (6-4) vooraleer Luka Talloen de eindstand op 7-4 vastlegde.

Dit waren de dertien spelers die Jeffrey Vandepoel in lijn bracht Kasper Van Liersberghe, Seppe Hoppe, Michiel Meyskens, Sander Desmet, Elias Van Troeye, Aaron De Muer (66’Rune Ranson), Nils Haezebrouck, Josse Vienne, Foeke Buffel (63’Nicolas Tocco), Luka Talloen en Tijs Debussche.

De invallers klimmen zo naar de zesde palats en mogen beginnen kijken naar de top vijf.

Bij een normale competitie hadden de invallers komende zondag uit gespeeld bij Lissewege, maar die ploeg is uit de competitie gestapt.

De beloften, die op de zesde plaats staan, spelen komend weekend wel. Meer bepaald vrijdag bij Eendracht Wervik, ploeg die allerlaatste staat. Een zege ligt in het verschiet al moet elke match uiteraard gespeeld worden.

(Daniel C.)