Postformatie : zowel beloften als invallers verliezen thuismatch

Het was niet zo’n leuk weekend voor de postformatie-teams. Zowel de beloften als de invallers gingen thuis onderuit en verloren met duidelijke cijfers.

Vrijdagavond waren het de beloften die niet opgewassen bleken tegen het sterke Westhoek, dat dan ook hoger in de rangschikking meedraait en met 1-4 kwam winnen. Trainer Jeffrey Vandepoel (met naast hem Thibo Decloedt, doelman en tegelijk ploegafgevaardigde) zag hoe net voor de rust scheidsrechter Nathan Acke Seppe Hoppe uitsloot, waardoor de kansen op puntengewin nog werden verkleind. Van de A-kern liep enkel Andreas De Kerpel 90 minuten tussen de krijtlijnen. Andere potentiële kandidaten voor de beloftenploeg ontbraken, deels om in de selectie van de A-ploeg te komen, deels om andere redenen.

Dit waren de veertien die in actie kwamen : Brent Speeckaert, Renzo Gevaert, Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Matthias Clement (70’Josse Vienne), Guillaume Coulier (65’Ismaël Van Cleven), Milan Van De Maele, Tibo Hoste (58’Luka Talloen), Foeke Buffel, Luca De Blauwe en Tristan Deblieck.

KSVO handhaaft zich in de middenmoot met 12 punten en reist vrijdag naar het sportcentrum van Sporting Club Blankenberge, dat het met minder punten moet doen. Kan KSVO na twee nederlagen op rij opnieuw aanknopen met de overwinning ?

Op zaterdagavond beten ook de invallers in vierde provinciale B in het zand tegen het B-team van KM Torhout. Dat het toch pas in de slotfase onderuit ging is misschien een opsteker, want tenslotte waren de bezoekers de leiders en na hun 2-4 zege in De Valkaart nu zelfs helemaal alleen, met 19 op 21 (één punt meer dan Varsenare). Terwijl de KSVO-reserven het moeten doen met vier nederlagen in de laatste vijf matchen. Het blijft steken op zes punten.

Nochtans bracht Luka Talloen KSVO op voorsprong na tien minuten (1-0) maar nog voor de rust zorgde KM voor omgekeerde cijfers via Taelman (28′) en de ervaren Carette (38); De bezoekers hebben meer “oudere” spelers in hun rangen tegenover de younsters van KSVO. Die lieten zich toch niet doen en toen Matthias Clement na 78 minuten de gelijkmaker en de 2-2 scoorde leek er puntenwinst in te zitten. De vreugde was evenwel van korte duur, want twee minuten later zorgde Denolf voor 2-3 en in de slotminuten werd het via Vereecke zelfs nog 2-4 toen KSVO risico’s nam. Steven Verkeyn en ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck moesten berusten in de nederlaag.

Dit was het team dat aantrad : Thibo Decloedt, Huub De Sutter (87’Kelvin Amponsah), Michiel Meyskens, Ismaël Van Cleven, Rune Groosman (62’Tijs Debussche), Matthias Clement, Foeke Buffel, Josse Vienne, Maxime Negoue Oueda (60’Nils Haezebrouck), Luka Talloen en Nicolas Tocco.

Komende zaterdag spelen de KSVO-reserven uit bij SK Wenduine dat ook in de onderste regionen van de rangschikkign kampeert. Aftrap om 19u30.