Postformatie : zowel beloften als reserven winnen met 3-2

De postformatieploegen zaten vorig weekend in het verliezende kamp maar mochten dit weekend allebei een zege noteren, dan nog met dezelfde cijfers : 3-2.

Het begon vrijdagavond met de beloften die het opnamen tegen FC Gullegem, op het eerste terrein van KSVO. De ploeg van Jeffrey Vandepoel (die op de bank gezelschap kreeg van Thibo Decloedt, doelman die nu als ploefafgevaardigde fungeerde) ziet zijn ploeg daardoor iets hoger op klimmen, naar een zesde plaats. Gullegem dat voor de match slechts één punt minder had blijft halverwege het klassement hangen.

De veertien die de zege gestalte gaven : Brent Speeckaert, Tibo Hoste, Guillaume Coulier, Matthias Clement (85’Huub De Sutter), Renzo Gevaert, Milan Van De Maele, Josse Vienne (80’Ismaël Van Cleven), Foeke uffel, Luka Talloen,Luca De Blauwe (73’Nicolas Tocco).

Zeven spelers van hen kwamen ook ’s anderendaags in actie, weliswar meestal geen volledige match, bij de reserven (in vierde provinciale B). Die wonnen met 3-2 van Aartrijke, voor de match de nummer drie. Voor KSVO dat voordien slechts twee van zijn acht matchen won betekent deze derde zege dat het afstand neemt van de laatste drie en op een elfde plaats kampeert. Trainer Steven Verkeyn en afgevaardigde Andy Haezebrouck zag hoe hun ploeg de rug rechtte nadat het 0-2 achter kwam. Bezoekers Van Eenoo (20′) en Cavey (36′) zorgden voor die 0-2, maar Tibo Hoste kon vier minuten voor de pauze de aansluitingstreffer netten (1-2). Op dat moment had KSVO al twee keer gewisseld. Kort na de rust zorgde Luka Talloen vanop de stip voor de gelijkmaker, na een overtreding waarbij de bezoeker de enige gele kaart van de match kreeg. Bij het ingaan van het laatste kwartier zorgde Matthias Clement voor de winst, 3-2.

Voor KSVO speelden : Thibo Decloedt, Huub De Sutter, Michiel Meyskens, Ismaël Van Cleven, Rune Groosman (17’Daniel Moroz), Matthias Clement, Maxime Negoue Oueda (31’Thijs Debussche), Josse Vienne (85’Tafis Van Quathem), Tibo Hoste, Luka Talloen, Nicolas Tocco. Doelman Kasper Van Leirsberghe bleef op de bank.

Komend weekend spelen de beloften (vrijdagavond) op het veld van RC Harelbeke, momenteel vierde en drie punten meer dan de roodwitten. De invallers spelen zondagnamiddag (14u30) op het veld van Sporting Daring Blankenberge, dat één puntje meer telt.

(Daniël C..)