Postformatie : zowel reserven als beloften winnen met twee goals verschil

Vrijdagavond waren de beloften aan de slag thuis tegen de B-ploeg van Eendracht Wervik. Vorige week wonnen de youngsters van KSVO met 3-5 op Eendracht Aalter, nu werd het spiegelbeeld bekomen : 5-3 winst, weer dus twee goals verschil. Naast TVJO Hans Mulier zat deze keer Steven Verkeyn door omstandigheden op de bank.

Vier spelers van de A-kern stonden in de ploeg met De Kerpel, Onraet, Plasschaert en Jari Van De Maele. Dat Rien Plasschaert de 90 minuten volmaakte (vorig weekend een halve match) is in elk geval een stap in de goeie richting voor deze flankspeler die vorig seizoen bij KSVO al heel wat goeie presaties leverde. .

KSVO speelde met volgende ploeg : Brent Speeckaert, Maxim Cornelis (80’Elias Van Troeye), Seppe Hoppe, Andreas De Kerpel, Renzo Gevaert, Rien Plasschaert, Benoit Onraet, Foeke Buffel (60’Josse Vienne), Luka Talloen (60’Luca De Blauwe), Jari Van De Maele, Luka Talloen (60’Luca De Blauwe), Jari Van De Maeleen Tristan Deblieck.

Kasper Van Leirsberghe bleef als doelman op de bank.

Halfweg stond het 3-1. Jari Van De Maele zorgde voor 1-0 en Tristan Deblieck dikte aan tot 2-0. De bezoekers konden tegenscoren maar Jari Van De Maele zorgde dan voor de 3-1. Na de pauze kwamen de bezoekers in goed vijf minuten tijd op gelijke hoogte, KSVO was even niet bij de les. Ze konden de zaken nog rechtzetten. Invaller Luca De Blauwe zorgde voor de 4-3 en Jari Van De Maele zorgde voor de 5-3, een hattrick, weliswaar geen echte maar toch. ’s Anderendaags werd Jari, die het weekend voordien ook al twee keer scoorde op Aalter, dan door trainer Kurt Delaere opgebeld of hij zich kon vrijmaken om deel uit te maken van de selectie omdat Jules Vanhaecke ziek was. Hoewel Jari de 90 minuten volmaakte stemde hij in en met de A-ploeg maakte hij de laatste tien minuten in Oostakker vol. De spits die van Varsenare werd overgenomen wacht geuldig op een speelkans bij de A-ploeg maar doet intussen zijn job bij de beloften.

Door de overwinning komt KSVO’s beloftenteam op een gedeelde tweede plaats samen met Merelbeke, op drie punten van de ongeslagen leider Sparta Petegem, dat nog het maximum van de punten heeft.

Komend weekend, meer bepaald vrijdagavond om 20 uur, speelt KSVO-beloften uit bij Mandel United.

De reserven (in vierde provinciale B) namen het zaterdagavond -op hetzelfde wedstrijduur als de A-ploeg- op tegen de ploeg van SK Dennenheem Hertsberge, getraind door Jeffry De Busschere, ex-speler (en ex-jeugdtrainer) van KSVO, wiens familie jarenlang diensten bewees bij KSVO. In de line-up van Hertsberge, ook Ruben Dekens, nog een oud speler van KSVO die even kwam piepen in de A-ploeg een aantal jaren geleden en zoon van Philip, lange tijd in de Oostkampse technische staf Het werd een 2-0 zege, pas de tweede zege van KSVO, die geleid werd (bij wijze van uitzondering) door Jeffrey Vandepoel met naast hem ploegverantwoordelijke Andy Haezebrouck. Het was Tibo Hoste die de match besliste met twee treffers, één op het uur en één een dik kwartier later.

Dit was de ploegopstelling van KSVO : Thibo Decloedt, Huub De Sutter (61’Michiel Meyskens), Remi Desticker, Ismaël Van Cleven, Elias Van Troeye (24’Kelvin Amponsah), Guillaume Coulier (66’Nicolas Tocco), Tibo Hoste, Maxime Negoue Oueda, Matthias Clement, Tijs Debussche (70’Fabrice Beuselinck) en Nils Haezebrouck.
Spijtig incident na 24 minuten : Elias Van Troeye moest met een ernstige enkelblessure,die mogelijks een langdurige afwezigheid meebrengt, het veld worden afgeholpen

Komend weekend, zondag om 15 uur, gaan de reserven op bezoek bij KFC Damme (tweede in de klassering) waar de nieuwe voorzitter nu Vincent Goemaere is, een paar maand geleden nog voorzitter van Cercle Brugge.

(Daniel C.)