Trainer Kurt Delaere over ambities en competitiestart van KSVO

“ZO LANG MOGELIJK MEEDRAAIEN IN TOPVIJF”

Woensdag start de competitie in tweede nationale, midweeks en dus eerder ongebruikelijk, en voor KSVO is dat een uitmatch op het veld van Oudenaarde.

In afwachting daarvan gingen we even polsen bij trainer Kurt Delaere. De oefencampagne was goed met vijf overwinningen. Twee oefenmatchen werden afgelast, één op verzoek van de tegenstander (KSV Hoek) en één op vraag van KSVO (bij Club NXT. In de beker werd één uitoverwinning geboekt bij een derde amateurclub in het Luikse én volgde er een uitschakeling -eerder ongelukkig- tegen een ploeg die in de andere reeks van tweede nationale uitkomt(Rupel Boom).

Her en der werd al verteld en geschreven dat KSVO zeer ambitieus is. Kurt Delaere :”We hopen natuurlijk op het hoogst mogelijk en we gaan zeker niets laten schieten, maar een realistische doelstelling is dat we hopen zo lang mogelijk mee te draaien in de topvijf en verder bouwen op wat we vorig seizoen al presteerden. Uiteraard hadden we toen werkpunten en daar willen we werk van maken. We hebben de voorbije twee seizoenen enorme stappen gezet, zowel op voetballend vlak als inzake accommodatie. Dat wordt bewezen doordat een profploeg als Cercle Brugge onze accomodatie uitkiest voor zijn tweede ploeg, Jong Cercle. We gaan zeker niet in elkaars weg lopen. Zij trainen ’s namiddags, wij ’s avonds. Onze accomodatie is heel mooi en dat erkennen de bezoekende teams en occasionele bezoekers. Op voetbalvlak zijn we ook gegroeid. We gaan proberen dat soort voetbal te perfectionneren. Als we daar een stap mee vooruit zetten inzake klassering, zo veel te beter, maar als we zien dat we groeien is dat ook goed. Er is zeker geen druk vanuit het bestuur.”

Intussen missen twee spelers de competitiestart. “Lucas Maus is nog even uit (stressfractuur rug) en Rien Plasschaert hervat deze week na last met de pattelapees maar de eerste twee matchen komen normaliter te vroeg. Ik vind het ongelukkig dat we midweek moeten spelen, dat is uiteraard voor alle teams, maar als competitiestart is dat toch niet leuk. De Bond en de kalendermaker hadden dat anders kunnen aanpakken. Jammer vind ik ook dat we nog altijd maar vijftien spelers mogen op het scheidsrechtersblad mogen zetten. Vier spelers op de bank en meestal kies je voor alle zekerheid ook voor een tweede doelman. Andere oplossingen zoals in de beker (zeven bankzitters) of zelfs zestien of zeventien spelers op de bank met maximaal vier of vijf wisselmogelijkheden was toch mogelijk. Maar wie zijn wij, het is de Bond die beslist.”

Die eerste competitieopdracht is dus een verplaatsing naar Oudenaarde. De ploeg van Sfefaan Leleu ging in de beker zaterdagavond onderuit op het veld vn de Luxemburgers van Habay-la neuve (derde amateurs) na een 0-0 na verlengingen en na twaalf penalties (5-4 voor de thuisploeg). Bovendien liep Robbe Vandenheede, een titularis, een blesssure op die hem wellicht ook enkele weken van het veld houdt. Kurt Delaere :”Oudenaarde is een goed team, het heeft het ons vorig seizoen telkens heel moeilijk gemaakt. Het heeft heel wat goeie spelers en voorin loopt een ervaren en lepe veteraan  ,Jerome Mezine, die nog altijd een goal kan maken. Het is een moeilijke opdracht, dat zeker, geen cadeau dus.”

(Daniel C.)