Trainersduo voor volgend seizoen bekend : Stijn Desmet als T1 en assistent Kenneth Dhondt

Dinsdag -voor de aanvang van de trainingen- werden de spelers van de kern op de hoogte gebracht dat de keuze van de trainers voor volgend seizoen bekend is. Stijn Desmet en Kenneth Dhondt verlaten na dit seizoen Jong Male (tweede provinciale A) om bij KSVO aan de slag te gaan. Ze zullen samen met Thierry Kestremond de ploeg leiden. De keuze werd gemaakt uit een beperkt kandidatenlijstje van vijf, die weerhouden waren.

Stijn Desmet (40) heeft een opleiding master LO als opleider en is zelf voetballer geweest, onder andere bij Damme, in eerste en tweede provinciale. Hij was jeugdtrainer bij Cercle Brugge en AA Gent, ook physical trainer bij Uefa A-juniores. Ook voor de KBVB was hij actief als physical trainer bij de jeugdploegen.In 2020 maakte hij de combinatie van physical coach bij KSMK Deinze en trainer met Jong Male. Nadien lukte die combinatie minder. Stijn Desmet heeft ook ervaring opgedaan als praktijkleraar voetbal bij U Gent, maar toen hij bij Deinze aan de slag ging was dat niet meer combineerbaar. Hij werkt halftijds in het secundair onderwijs. Stijn Desmet is nu enkele jaren actief bij Jong Male, en staat nu op de leidersplaats, al is de kloof maar één punt met de naaste achtervolger (Houthulst). Desmet hoopt om dit seizoen de titel te pakken en zo een schitterend afscheid te nemen in Male.

Daar is Kenneth Dhondt (38) al geruimte tijd zijn assistent. Dhondt is een gewezen doelman, op een redelijk niveau. Dhondt die ook al ervaring heeft in het provinciale voetbal, is de trouwe metgezel van Stijn Desmet. (Daniel C.)