Zware opdracht voor KSVO bij herstart : naar Ninove

Dit weekend zal het weer geen spelbreker zijn in het voetbal, er kan weer overal gevoetbald worden  Voor KSVO dat aan de leiding staat in de tweede periode zijn er nog drie opdrachten.  De uitgestelde match op Olsa Brakel wordt ingehaald op woensdag 21 februari en vormt het sluitstuk van die periode waar het normaliter de derde laatste match was.  Eerst staan nog twee andere “(zware) opdrachten op het veld : dit weekend, morgen zaterdag, uit bij Ninove en dan volgende zaterdag thuis tegen Oudenaarde.

Na de afgelasting oefende KSVO twee dagen na de afgelaste match, op dinsdag 16 januari dus, tegen een ploeg die trainer Kevin Deslypere goed kent, namelijk de beloften van KSMK Deinze, op de Valkaart. Het werd een 2-3 nederlaag. Heel wat jongens kregen rust, we denken aan Iket, Vanhaeren, Vanhaecke, Van Den Bossche, e.a. Broes Willem liet deze match ook aan zich voorbijgaan, wat rust was voor hem noodzakelijk.

Het werd een mengeling van A-kernspelers en beloften die in het veld kwam : Standaert; Cornelis, De Kerpel, Onraet (46’Gevaert), Oumedjeber; Plasschaert (22’Hoste, 70’Coulier), Declerck (46’Milan Van De Maele), Claeys (70’Buffel), Degryse (46’Deblieck),  Jari Van De Maele, Canoot.

Zaterdag trekt dus naar Ninove, de huidige nummer vier in het klassement, op slechts 3 punten van KSVO.  Dat zeker niet in zijn sterkste opstelling zal aantreden. Dat Thijs Benoot onbeschikbaar zou zijn was al geweten, maar ook Rien Plasschaert (voetverzwikking en nog niet hersteld) en Diego Bragard zullen afwezig zijn, terwijl Jari Timmerman nog niet aan het trainen is. Intussen doet Lucas Maus volledig mee op training, maar of dit betekent dat hij al wedstrijdfit is moet de trainer beslist. Wedstrijdritme heeft hij nog niet opgedaan . In de periode ligt KSVO twee punten voor op Mandel United en drie op Jong Essevee, Voorde-Appelterre en Eendracht Aalst.

(Daniel C.)