Reserven hebben aan één helft voldoende voor 5-1 winst

Op het moment dat de A-ploeg in Gent aan zijn opdracht begon waren de reserven de slotfase in hun thuismatch op de Valkaart aan het spelen. De tegenstander in vierde provinciale was SC Daring Blankenberge, dat op plaats 13 stond. Voor de ploeg van Steven Verkeyn, geassisteerd door ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck, moest dit een haalbare klus zijn. De reserven stonden immers beduidend hoger geposteerd, als zesde, en na afloop was het een vijfde plaats. Nog voor het halfuur lag de match in een beslissende plooi. Nils Haezebrouck scoorde al na 3 minuten op voorzet van Theo Kasongo Sabury en na twee afgeslagen aanvallen van de bezoekers was er zes minuten later Luka Talloen met de eerste van wat zijn hattick zou worden, op voorzet van Haezebrocuk.. In de 22ste minuut was Luka weer succesvol na een hoekschop van Jente Dormaels en na een tegentreffer na 38 minuten zorgde dezelfde Oostkampse spits voor de vervolmaking van zijn hattrick met de 4-1. Na de rust kon halverwege invaller Maxim Gydé op aangeven van een andere invaller, Arno Daenens, de score nog opdrijven naar 5-1, een vlotte en comfortabele zege. Remi Desticker maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree.

Vermelden we nog dat KSA-er Luka Talloen luid werd aangemoedigd door zijn vrienden van die scouts die wat verderop in De Valkaart hun lokaal hebben.

Verdedigden de roodwitte kleuren : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Tibo Vanbossel, Guillaume Coulier (76’Remi Desticker), Jente Dormaels, Milan Van De Maele, Theo Kasongo Sabury (58’Foeke Buffel), Josse Vienne (58’Maxim Gydé), Luka Talloen, Nils Haezebrouck (66’Arno Daenens) en Jersey Jonckheere.

Meteen een mooi beginnen van de derde en laatste periode.

Komend weekend geen competitievoetbal, pas weer op zaterdag 25 februari, thuis tegen Daring Club Ruddervoorde B, een onvervalste derby dus.

De beloften speelden dit weekend niet, zij komen in actie komende woensdag om 20u15 op De Valkaart tegen FC Gullegem B, de ploeg die net één plaatsje boven hen staat als vierde, KSVO staat vijfde. Beide ploegen kwamen overeen om die match te verplaatsen omwille examens voor de studenten in hun groep.

(Daniël C.)