Winst voor nationale beloften en voor reserven

Goeie resultaten dit weekend voor de nationale beloften die op vrijdag speelden en de reserven die op zaterdagavond (om 18u30) in adctie kwamen.

De nationale beloften wonnen met forse 2-8 cijfers bij een zwak Anzegem dat dankzij hun doelman geen dubbele cijfers geincasseerd kregen. Bij KSVO stonden met doelman Yentl Vanseveren, Andreas De Kerpel, Jari Timmerman en Martin Puskas (heroptreden) vier kernspelers aan de aftrap.

De reserven wonnen met 3-2 van SC Beernem. KSVO opende kort na afluiten via Jonckheere en eiste voor de rust meestal het balbezit op. Al snel kon Thibault Dejaeghere de score na een collectieve aanval tot 2-0 opdrijven.  Na een counter dwong Beernem een hoekschop af die door Wittewrongel in 2-1 erd omgezet. Stilstaande fases blijven een puntpunt voor deze jonge ploeg aldus trainer Steven Verkeyn. De amper 16-jarige Maxim Cornelis (zoon van Lokeren-trainer Hans Cornelis) zorgde nog voor de rust voor de 3-1 voorsprong. Die Cornelis scoorde vorige twee keer in het goeie doel en niet een doelpunt voor én tegen zijn ploeg zoals we verkeerdelijk schreven, het owndoelpunt kwam toen van iemand anders.  In de tweede helft koos Beernem voor hard en direct voetbal met veel duels, en Braet kon al snel voor 3-2 zorgen.  Het fysieke spel lag KSVO minder maar ze hielden stand.  En op de tegenaanval misten ze de kansen om weer uit te lopen, ze troffen ook twee keer het doelhout. Uiteindelijk werd de 3-2 ook de eindstand en start de tweede periode met een overwinning gestart. In deze derby stonden drie broers Moelaert op het veld. Bij de aftrap was dat Senne bij KSVO en Jente bij Beernem, bij de rust kwam ook Lomme Moelaert aan de aftrap bij de bezoekers. (Daniël C.)