KSVO wint in Mandel United (0-2) tegen defensief ingestelde thuisploeg

KSVO heeft in Izegem fusieploeg Mandel United over de knie gelegd met 0-2, een zege die halfweg de tweede helft in goed twee minuten werd beslecht met twee goals in dat korte tijdsbestek.

Deze keer geen tegengoal na een eigen goal zoals in Petegem maar zelf een tweede maken. Het zorgde voor een moeizame maar verdiende winst tegen een ploeg die zich vooral instelde op KSVO en minder van zijn eigen kunnen uitging De afwezigheid van de geschorste Jeremy Brogniez, topscorer die de week voordien met twee goals op Gullegem voor een verrassende 1-2 had gezorgd; speelde enigszins mee maar Mandel speelt zelden open. Figo Suffys, ex-KSVO ontbreekt al langer, Martin Puskas, ook ex-KSVO stond wel aan de aftrap maar werd na een uur vervangen.

Bij KSVO koos Kurt Delaere nagenoeg voor hetzelfde elftal dat Harelbeke over de knie had gelegd. Alleen nam Louis Declerck centraal op het middenveld zijn plaats weer in ten koste van Zico Claeys. Phil Canoot begon op de bank, net als Oumedjeber en Cornellis (-21-jarige) en dus Zico Claeys.

Het was meteen duidelijk dat Angelo Paravizzini en zijn trouwe assistent Andy Colpaert voor een laag blok kozen, waardoor er weinig ruimte lag voor de bezoekers. Niet op de tegenaanval omdat de thuisploeg weinig of niets opschoof en niet op de korte ruimte, door de dubbele gordel en veel spelers op de eigen veldstrook en vooral de laatste dertig meter was er soms geen doorkomen aan. Het belette niet dat KSVO het betere voetbal opdiste maar dat werd niet meteen vertaald in doelkansen, wel in druk en enkele scrimmages. Van de thuisploeg was er één keer een counter op de linkerkant maar Milan Iket wist raad met het scot. Halfweg 0-0 ook al stond er maar één ploeg met aanvallende intenties op het veld.

KSVO ging op hetzelfde elan door na de rust en gaf niks weg. Phil Canoot kwam wel in voor Darren Degryse en nam ook diens positie, links op het middenveld, in. KSVO probeerde maar bleef geduldig combineren en de beslissing kwam er na 24 minuten in de tweede helft. Een hoekschop van Declerck werd door Phil Canoot ingeschoten (0-1, 69′). Ei zo na werd het in dezelfde minuut al 0-2 maar de bal van Dylan Vanhaeren via kop en voet ging net niet binnen Slechts 45 seconden uitstel want de volgende voorzet in de zestien bleef hangen, Dylan Vanhaeren stond op de goeie plaats en werkte de bal binnen (0-2, 70′). Zowel Phil als Dylan komen zo naast Jules Vanhaecke op de schutterslijst met alledrie vijf treffers.

Na de 0-2 kwam KSVO in feite niet meer in gevaar. Het speelde de match volwassen uit, met zoveel balbezit dat de thuisploeg soms meer dan twee minuten moest jagen om eens de bal te veroveren. Bragard werd nog vervangen door Oumedjeber, Van Den Bossche door Claeys en in de slotminuut kwam Maxim Cornelis nog in voor Plasschaert. Zo werd de match tot aan de 90ste minuut en de extra minuten gecontroleerd, voor de thuisploeg kwam er nog een dubbele gele kaart.

KSVO speelde met : Iket; Timmerman, Willem, Onraet, Bragard (73’Oumedjeber), Plaschaert (90’Cornelis), Declerck, Vanhaeren, Degryse (46’Canoot), Van Den Bossche (80’Claeys), Vanhaecke.

Positief is dat er geen enkele gele kaart voor KSVO werd uitgedeeld door referee Windels die vooraleer een tweede gele kaart te geven aan thuisspeler Vervarcke ook al een andere thuisspeler geel had gegeen voor de rust. Milan Iket zal ongetwijfeld blij zijn met de eerste “clean sheet” van het seizoen.

In de rangschikking staat KSVO alleen vierde. De topdrie wonnen -de ene gemakkelijker dan de andere- allen hun match (Eendracht Aalst, Ninove en Oudenaard)e, dus dat zijn de ploegen die voor KSVO staan.

Komende zaterdag ontvangt KSVO op De Valkaart Olsa Brakel. Vorig seizoen toch het zwarte beest van KSVO met (toen) de eerste thuisnederlaag net voor Nieuwjaar en ook verlies in de Vlaamse Ardennen. Ze wonnen ook hun match zondag en staan op één punt van KSVO. Tijd voor revanche voor de roodwitten ?

(Daniel C.)

Kurt Delaere :”dominantie en controle, terechte zege”

De trainer van KSVO was zondagmorgen nog tevreden na hetgeen hij zaterdagavond in Izegem zag. “We hebben verdiend gewonnen. We wisten dat de tegenstander een laag blok ging zetten en op de omschakeling rekende. Dat is gewoon hun huisstijl, erg defensief en rekenen op een foutje. Het doet me plezier dat we dat hebben kunnen afhouden, meer dan één uitbraak konden ze voor de rust niet forceren. Wij speelden voor 80 procent op hun helft, zowel voor de rust als erna. En we bleven geduldig, nooit stopten we met combineren ook al bleven open kansen uit, kon ook moeilijk. We probeerden niet te forceren en de bal rond te spelen. Ik had het voor de match gezegd en ook aan de rust. Stilliggende fases zouden wel eens beslissend kunnen zijn. Dat is ook zo, Phil scoorde uit een hoekschop en ook de kans er direct na kwam uit een hoekschop en Dylan scoorde dan niet, maar 45 seconden later wel toen de bal eens goed viel na een voorzet. We hebben dan de match gecontroleerd en de bal zoveel mogelijk in eigen rangen kunnen houden. Diego Bragard moest er nog af, hij had veel pijn aan de enkel en ik had Mehdi op de bank, dus geen twijfel.”

Kurt wist nog te vertellen dat Thijs Benoot dinsdag weer de training volledig herneemt. Olivier Vermander wordt donderdag geopereerd aan de knie (kruisbanden) en staat voor een lange revalidatie. Ook Lucas Maus is nog lang out.

(Daniel C.)

Postformatie : beloften verliezen, invallers halen fors uit

Vrijdagavond namen de beloften van KSVO het op tegen die van Racing Harelbeke, in Kortrijk en op kunstgras. Harelbeke had drie punten meer. . Het werd voor het team van Jeffrey Vandepoel een 2-0 nederlaag. Maxim Cornelis speelde een uur, van de A-kern maakten Andreas De Kerpel en Jari Van De Maele de 90 minuten vol.

De ploeg van KSVO : Brent Speeckaert, Maxim Cornelis (60’Josse Vienne), Andreas De Kerpel, Guillaume Coulier, Renzo Gevaert, Milan Van De Maele, Matthias Clement, Foeke Buffel, Luca De Blauwe (60’Luka Talloen), Jari Van De Maele, Tristan Deblieck (66’Tibo Hoste).

Bij de tegenstander viel een kwartier voor tijd Arno Daenens in, vorig seizoen nog bij de beloften van KSVO en zoon van de sponsor en nieuwe voorzitter van RC Harelbeke, dit voor Robbe Santens, een speler die meestal in de A-ploeg uitkomt. Door de nederlaag is de kloof tussen KSVO en Harelbeke zes punten, de paarswitten komen op de derde plaats, de leiders blijven het duo KM Torhout en Merelbeke. Die laatste ploeg is de komende tegenstander, op vrijdag 17 november komen ze op bezoek in De Valkaart (aftrap om 20 uur).

De invallers (vierde provinciale B) namen het zaterdagavond op tegen Lissewege B, een van de staartploegen in de reeks en na deze uitslag helemaal alleen laatste. De rangschikking liegt niet altijd. KSVO B haalde een 7-0 overwinning.

De ploeg van Steven Verkeyn en ploegafgevaardigde Andy Haezebrouck stond halfweg 2-0 voor, twee doelpunten van Luka Talloen (na 14 en 28 minuten), die net als Josse Vienne op vrijdag met de beloften een halfuur had meegedaan uit bij RC Harelbeke. Na de rust scoorde Seppe Hoppe twee keer in drie minuten (49′ en 52′) en na 65 minuten maakte Luka Talloen zijn hattrick rond. Ncolas Tocco dikte in de 70e minuut aan tot 6-0 en Nils Haezebrouck zette in de 82e minuut de eindcijfers op het bord (7-0).

KSVO speelde met Kasper Van Leirsberghe, Huub De Sutter, Michael Meyskens, Ismaël Van Cleven, Daniel Moroz, Remi Desticker, Josse Vienne, Nils Haezebrouck, Luka Talloen, Nicolas Tocco en Seppe Hoppe. In de loop van de tweede helft vielen Kelvin Amponsah, Aaron De Muer, Nils Nagels en Thibo Decloedt in. Laatstgenoemde, normaal vierde doelman bij KSVO, kwam zowaar (na 85 minuten) in voor veldjspeler Meyskens. Met 7-0 op het bord kon dat ook.

Volgende zondag trekken ze op verplaatsing, maar niet ver want ze spelen uit bij Daring Ruddervoorde B, dat ook onderin bengelt. Aftrap om 15 uur.