Loting eindronde : KSVO trekt donderdag naar Limburg en Belisia Bilzen

Vier ploegen uit de reeks van KSVO spelen de eindronde : nummer twee Sparta Petegem, KSVO zelf (als nummer drie) en uiteindelijk ook Jong Cercle (als vierde), omdat Lokeren alsnog de derde periode binnenrijfde. Eendracht Aalst won een periode en maakt het viertal compleet. Uit de B-reeks van tweede nationale (waar Capellen kampioen werd) zijn de nummers twee tot vier Hades, Sporting Hasselt en Belisia Bilzen de deelnemers alsook City Pirates (Antwerpen) als een periodewinnaar. Vier van deze acht ploegen hebben een licentie voor eerste nationale op zak, en dat zijn Jong Cercle en Eendracht Aalst uit de A-reeks en Belisia Bilzen en Sporting Hasselt uit de B-reeks. Sparta Petegem, KSVO, Hades en City Pirates kunnen niet promoveren ongeacht hun uitslagen.

De loting maandagmiddag hield de ploegen met licentie netjes gescheiden van deze zonder. Dit was het resultaat : Belisia Bilzen-KSVO, City Pirates-Jong Cercle, Sparta Petegem-Sporting Hasselt en Eendracht Aalst-Hades.

KSVO reist dus donderdag, op een feestdag, naar het Limburgse Bilzen voor de confrontatie met een ploeg die op de slotdag nog zijn derde plaats verloor aan Hasselt maar met die vierde stek toch zijn eindrondeticket haalde en die zelfs een licentie heeft. De matchen hebben allemaal plaats om 15 uur. Begin van dit seizoen werd Belisia Bilzen nog getraind door Luc Nilis, maar die gaf er in de loop van het seizoen de brui aan. Volgend seizoen komt Stijn Vreven er de orders uitdelen. Phil Canoot kreeg vorig weekend zijn derde geel en zal wellicht geschorst zijn.

Voor het vervolg van de eindronde zijn twee scenario’s uitgedokterd. Als meer dan twee licentieploegen winnen dan zou KSVO mits winst in Bilzen zondag mogen thuis spelen, maar dan moet het hopen dat Jong Cercle, Hasselt en Aalst hun match winnen. En dan zou Jong Cercle ook hun tegenstander worden. Ingewikkeld allemaal. Indien slechts twee of minder licentieploegen winnen dan is KSVO weer aan een uitmatch toe op Aalst of bij Hades.

Alles mag en niets moet bij KSVO.

Nog dit : de eindstand in de topschuttersstand in de reeks van Oostkamp. Joran Triest van RC Gent was daarin primus met 25 goals, Dennis Van Vaerenbergh van laatste tegenstander Dikkelvenne eindigde op 24 goals en Youssef Sylla (Jong Essevee) is derde met 22 goals. Jules Vanhaecke eindigt als vierde met 20 goals. Ook Dylan Vanhaeren, Phil Canoot en Broes Willem eindigen bij KSVO in de dubbele cijfers en zo in de top 20 van de afwerkers in deze reeks.

(Daniel C.)