KSVO wint verdiend van Wetteren en blijft  gelijk tweede (3-1)

Een walk-over was het niet voor KSVO tegen Standaard Wetteren hoewel de roodwitten halfweg de tweede helft met 3-0 de maat leken genomen te hebben. Vooral de eerste 20 minuten na de pauze verdienden de Oost-Vlaamse bezoekers de aansluitingstreffer nadat KSVO eerder makkelijk halfweg op 2-0 stond. Milan Iket verhinderde twee tot drie keer toe die treffer en met een scherpe uitbraak werd het 3-0, waarna Wetteren met een machtig afstandsschot toch nog scoorde. Door de onvolledige kalender -slechts drie matchen op zaterdagavond- bleef KSVO zaterdagavond al zeker gedeeld tweede en kon het op zondagnamiddag afwachten wat Racing Club Gent, Jong Cercle en Merelbeke er op zondagnamiddag van bakten.

Bragard keerde terug uit schorsing, net als Claeys, ze namen hun posities weer in. Ook Vanhaeren was weer beschikbaar. Senne Decloedt, Jari Timmerman en Jari Van De Maele bevolkten de bank. Lucas Maus speelde weer in de defensie en deed dat goed. Wetteren stond derde laatste en mocht in principe geen echte hindernis vormen. Zo leek het voor de rust ook uit te draaien. KSVO nam en kreeg het iniatief en Wetteren leek gebrand om die 0-0 zo lang mogelijk vast te houden en op de tegenaanval te speculeren. KSVO had een paar goeie aanvallen in petto, net zonder laatste actie waardoor de kansen in het openingskwartier -ondanks het eenrichttingsvoetbal- schaars waren. Bragard zette wel eens een lange rush op zonder eindpunt en Claeys kopte een corner maar net over. Na tien minuten een eerste schot van Wetteren richting doel maar ver over. Wetteren bleef potig spelen, gezien hun situatie niet abnormaal. Het werd niet onlogisch 1-0, KSVO verzilverde zo zijn overwicht. Een vrije trap van Canoot bleef hangen in de zestien, de Wetteren-verdedigers hinderden elkaar en trapten onvoldoende weg, de bal bleef liggen en de altijd aanwezige Broes Willem tikte vrij simpel binnen. Dit na 18 minuten. Minder dan tien minuten werd het ook nog 2-0, nadat KSVO bleef aanvallen en het was Phil Canoot die voor die treffer zorgde. Hij pakte uit met een volley, een schot die in de winkelhaak eindigde, onhaalbaar voor doelman Quinten Steelant (ooit nog vierde keeper bij de A-kern van Club). Voor zowel Broes als Phil was dit hun tiende treffer van het seizoen, voor Phil -wiens traptechniek nog altijd op niveau is- al weer dubbele cijfers zoals we van hem gewend zijn. Phil is back zo schreven we eerder, al bleef hij ook in deze match regelmatig afhaken dat het een lieve lust was. Pas na 34 minuten eindelijk eens doelgevaar van de bezoekers na een balverlies van Claeys. Broes Willem keerde ultiem het gevaar. Nadien bleef KSVO dreigen en gevaarlijk, zonder succes. Al bij al was 2-0 halfweg helemaal terecht.

Tweede helft met ander gezicht

De tweede helft kreeg een ander gezicht. Na een akkefietje tussen Lenihan en zijn tegenstander Boudry kregen beiden geel, eerder had ook Bragard al geel gekregen voor de rust. De tweede helft waren de bezoekers energiek, KSVO wat slordiger. Twee keer kwamen de bezoekers dicht bij een treffer. Eerst d ie waarbij Makekula -technisch heel sterk- de kans over mikte. Direct erna was er een tegenstoot met als eindstation Canoot, doelman Steelant redde knap maar het was nog niet gedaan. De reactie eindigde weer met het duo Makekula-Boudry maar Milan Iket redde met de voet. KSVO twee keer ontsnapt aan de aansluitingstreffer, al zat er dus ook een Oostkampse kans tussen. Het werd zelfs 3-0. Rien Plasschaert kreeg de bal, stak gepast door -Jules Vanhaecke liep randje buitenspel maar net niet- dook de ruimte in en maakte de 3-0 waardoor het scorebeeld wat vreemd aantoonde. Als we het goed hebben was dat zijn zestiende. Nog één keer moest Milan Iket als reddende engel acteren toen weer die Makekula voor doel verscheen, de nummer één van KSVO redde met de voet. De 3-1 vermeden. Bij KSVO werd gewisseld. Timmerman was er bij de 3-0 ingekomen voor Claeys en Van De Maele kwam voor Vanhaecke.. In de 80ste minuut kwam Willem dicht bij een treffer maar nu viel die wel aan de overkant met een prachtig afstandschot van Dib Salah, ook wel een technisch goeie speler. Onbereikbaar voor Milan die zijn goeie match niet met een clean sheet kon belonen. Jammer want dat verdient het Oostkampse sluitstuk toch wel eens meer De laatste kans was voor KSVO via het invallersduo Timmerman-Van De Maele maar met 3-1 stond in feite een correcte einduitslag op het bord. Decloedt viel nog in, al zat hij wellicht al langer te popelen om in te vallen in wat al of niet zijn laatste thuismatch voor KSVO kon of kan zijn.

Nog vermelden dat Benoot (nog lang out) en Suffys nog in de ziekenboeg zaten, en ook Neil Dildick onvoldoende fit was. Anderen hernamen of speelden met de beloften (zie verslag Postformatie).

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Maus, Bragard; Plasschaert, Declerck, Vanhaeren (83’Decloedt), Claeys (64’Timmerman); Canoot, Vanhaecke (74’Van De Maele). Ongebruikte wisselspeler Emiel Martens.

Doelpunten : 19’Willem 1-0; 27’Canoot 2-0; 64’Vanhaecke 3-0; 84’Salah 3-1.

Scheidsrechter Robin Lefever toonde vijf gele kaarten in een match waarin het hem niet heel moeilijk werd gemaakt, al kon hij misschien sneller de bezoekers in het eerste half uur bestraffen. Twee van die kaarten waren voor Bragard en Lenihan, zonder gevolgen.(respektievelijk vijfde en vierde).

Zaterdag speelde Lokeren 0-0 op Oudenaarde (ganse tweede helft met negen tegen tien thuisspelers) en pakte het de titel nog niet, al is dat slechts afstel. Op zondag zag men zowel RC Gent (0-1 op Zelzate) , Merelbeke (thuis 3-1 tegen Gullegem) als Jong Cercle (1-2 op Aalst) winnen, zodat de vier achtervolgers netjes naast elkaar blijven.

Komend weekend trekt KSVO naar Harelbeke, op zaterdag om 19u30. In het Forestierstadion speelt de thuisploeg voor het behoud, KSVO speelt voor de eventuele eindronde. Supporters op post voor deze korte verplaatsing.

(Daniel C.)

Postformatie : nipt verlies voor reserven, gelijkspel voor beloften

De reserven speelden zaterdagavond op krek hetzelfde moment als de A-ploeg op het veld van Varsenare. In een inhaalmatch hadden de blauwzwarten verloren van Wingene en stonden drie punten achterop, het kon zich geen nederlaag veroorloven als het nog in zijn titelkansen wilde geloven. KSVO had een ongelooflijke sterke reeks achter de rug met 17 matchen zonder nederlaag. Het werd een nipte 1-0 nederlaag na een doelpunt halverwege van Samuel Mbeah, zoon van ex-Cercleverdediger Kofi Mbeah.

KSVO speelde met : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis (46’Tibo Van Bossel), Seppe Hoppe, Nils Nagels, Quinten Puype (54’Tibo Hoste), Milan Van De Maele, Matthias Clement, Theo Kasongo Sabury (60’Josse Vienne), Tristan De Blieck, Luka Talloen en Luca De Blauwe.

In de derde periode blijft KSVO op een mooie gedeelde tweede plaats samen met KM Torhout, drie punten achterop bij Wingene. Die ploeg lijkt ook op weg naar de titel in vierde provinciale met nog drie punten voor op achtervolger Wingene. Wingene pakte ook al de eerste periode, Varsenare de teede. Met nog twee matchen te spelen heeft KSVO een mooie remonte gedaan, ze staan nu vijfde en ontvangen komende zaterdag Heist. De kans op de eindronde zit er voor de ploeg van Steven Verkeyn alleen nog via de derde periode maar dan gaat KSVO alles moeten pakken en Wingene (en Torhout) steken laten vallen.

Eén dag eerder hadden de beloften gelijk gespeeld tegen RC Harelbeke. Het werd 2-2. Nogal wat jongens uit de A-kern was present en dat was lang geleden. Olivier Vermander speelde één helft en ondervind geen hinder meer na zijn zware knieblessure, ook Tom Lannoo was gedurende een uur van de partij net als Martin Puskas en Andreas De Kerpel. In feite is ook Jeroen Ide een A-kernspeler maar voor de rijzige middenvelder is dit seizoen wat verloren door studies en blessures.

De beloften speelden met Jeffrey Vandepoel en Steven Verkeyn in de dugout met volgende veertien : Kasper Van Lerberghe, Ismael Van Cleven, Remi Desticker (61’Maxim Gydé), Andreas De Kerpel, Jente Dormaels, Sebbe Blaton, Olivier Vermander (46(‘Foeke Buffel), Tom Lannoo (61’Guillaume Coulier), Jeroen Ide, Tibo Hoste, Martin Puskas (61’Josse Vienne).

Komende vrijdag spelen de beloften uit bij Drongen. Ze staan in de klassering op een gedeelde vijfde plaats.

(Daniel C.)