Olsa Brakel klopt KSVO weer met kleinste verschil : 1-0

Een mooie streek, die Vlaamse Ardennen, maar de ploeg die daar thuis is, Olsa Brakel, heeft KSVO geen geluk gebracht dit seizoen. De enigste nederlaag thuis voor KSVO was tegen dat Olsa Brakel, dat gevleid de drie punten kwam inpikken op de laatste speeldag voor de winterbreak. Nu werd het opnieuw een nederlaag met het kleinste verschil. Het zal de enige ploeg zijn, dat staat nu al vast, dat twee keer wint dit seizoen van KSVO. En niet toevallig : de twee keer dat KSVO niet kon scoren was tegen de ploeg uit de gemeente van Herman en Alexander De Croo, deze geelzwarten liggen onze ploeg blijkbaar niet. Bovenaan de rangschikking herpakte Lokeren-Temse zich na een 0 op 6 en gaat nu recht naar de titel, zoals Kurt vorige week voorspelde (ondanks de 1-3 van zijn ploeg), want naast KSVO ging ook Jong Cercle onderuit en geraakte Sparta Petegem niet verder dan een gelijkspel. Met drie ploegen op de tweede plaats, maar volgens de reglementaire rangschikking staat KSVO nu vierde omdat het één overwinning minder heeft dan Jong Cercle en Petegem.

Kurt Delaere moest heel wat pionnen missen wegens blessurelast of andere redenen. Thijs Benoot uiteraard, voor wie het seizoen voorbij is, ook Suffys, Dildick, Lannoo en helaas ook Dylan Vanhaeren voor wie er een eerste verplichting was voor de Rode Duivels. Op vrijdagavond zat hij nog te analyseren op Cercle-RC Genk voor de thuisploeg, het weekend riep de nationale ploeg al. .Diego Bragard was geschorst na zijn dubbel geel vorig weekend.

Arvid Lenihan was dan toch weer speelklaar geraakt. Decloedt nam weer in defensie plaats, op het middenveld startte Rien Plasschaert en op de bank zaten naast Martin Puskas en doelman Emiel Martens ook Jari Van De Maele en de van Anzegem overgenomen Maxime Cottignie.

Het werd meteen duidelijk dat de thuisploeg op hun kunstgrasveld alle middelen bovenhaalde om hun doel te bereiken. Evenzeer als op De Valkaart probeerden ze niet fraai te combineren maar hanteerden ze de lange bal en waren ze sterk in de duels. Ook veel loop- en vliegwerk. Eens ze op voorsprong kwamen, rond het halfuur via aanvaller Habbas, werd het nog duidelijker. : KSVO niet in zijn spel laten komen. En dat lukte aardig. Middenvelder Stijn Barrizeelde domineerde en de technisch sterkere spelers bij KSVO kwamen niet uit de verf in het loop- en vliegwerk. Onverdiend kon je uiteindelijk de zege niet noemen voor de thuisploeg omdat ze toch wat meer afdwongen dan KSVO dat niet verder geraakte dan één kansje, wat naar Oostkampse normen heel weinig is. De lange ballen is niet het concept waarmee KSVO succesvol is en ze werden er enigszins toe gedwongen door de harde aanpak van de thuisploeg, het opjagen en opzitten.

Vooral in de tweede helft lag het spel meer stil door spelonderbrekingen, fouten, tijdrekken én een wat te uitvoerige uitleg van referee Kenny Michiels. Kortom, geen goeie match ook niet van die scheidsrechter die vijf keer geel trok. Drie voor de thuisploeg, twee voor de Oostkampse jongens, meer bepaald voor Jari Timmerman en Senne Decloedt, allebei zonder gevolg want voor beiden hun tweede karton van het seizoen.

Oostkamp begon in een 3-5-2 en eindigde met een 4-4-2 maar ook de wissels en taktische omzetting had geen vat op het eindresultaat. Wat heethoofden van de thuisaanhang maakte het nog wat ongezellig in de lokale kantine, dat kon er ook nog wel bij.

Bestuurder en lid van de sportieve cel Patrick Geers : “Een tegenstander die geen voetbal toeliet, die vooral gevechtsvoetbal zoekt en dat gekoppeld aan een mindere prestatie van onszelf. Een vermijdbaar tegendoelpunt ook en dan heb je alle ingrediënten van een nederlaag. Op eigen veld klopten ze ons ook al, maar toen was dat helemaal onterecht. Nu kwamenw e zelf nooit in ons eigen spel en dwongen we amper kansen af, dat is helemaal niet de stijl van Oostkamp, dat altijd wel een half dozijn kansen creeërt. Ook dat anti-voetbal van hen, met veel overtredingen en onderbrekingen, en met een referee die voor beide kanten niet zo best floot, dat ligt ons niet. Nu er is niets gebeurd. We blijven in de topvier, volgende keer beter.”

KSVO speelde met : Iket; Lenihan, Willem, Decloedt (76’Cottignie) ; Timmerman, Maus, Declerck, Claeys, Plasschaert (67’Puskas); Canoot (62’Van De Maele), Vanhaecke.

Doelpunt : 32’Habbas 1-0.

Aanstaande zaterdag speelt KSVO thuis tegen Jong Essevee. Aftrap om 19u30 op De Valkaart. Wellicht een tegenstander dat meer voetbal toelaat. Allen present ?

(Daniel C.)

Postformatie : reserven houden leider Wingene in bedwang (2-2), beloften verliezen bij KM Torhout (2-1)

Bij de postformatie ging men vooral voor een resultaat van de reserven (in vierde provinciale), gezien hun situatie : een lange reeks zonder nederlaag en in koers voor de derde periode. Jammer genoeg ontbraken heel wat spelers dit weekend door tal van redenen waardoor in feite geen van beide ploegen op hun sterkst stonden.

Zaterdag, in de vooravond, speelden die reserven tegen leider VC Wingene. Het werd een 2-2 gelijkspel, de jonge Oostkampse ploeg hield de leider dus in bedwang. Daardoor moet Wingene zijn leidersplaats nu delen met Varsenare, dat dankzij een beter doelpuntensaldo in feite de nieuwe leider is. KSVO blijft gedeeld vijfde in de totaalstand, eventueel zesde indien Aartrijke punten pakte op zondag. De Oostkampenaars blijven in de running voor de derde periode.

Steven Verkeyn en Jeffrey Vandepoel (in de rol van T2 deze keer) zagen op de bank dat de opleidingsploeg enkele nieuwe namen aan de aftrap. Remi Desticker, op vrijdag nog een halfuur aan de slag, stond voor het eerst in de basis en maakte de 90 minuten vol. KSVO nam het initiatief en deed Wingene twijfelen, al bleven de kansen beperkt. De Wingense doelman leek betrouwbaar bij twee fases en toen hij geklopt werd op een poging van Luka Talloen werd hij gered door een andere speler van KSVO die de bal op de rug kreeg. Wingene kwam op voorsprong halfweg het derde kwartier toen een schot onvoldoende werd weggewerkt en in tweede instantie binnenging. Meteen de 0-1 ruststand. Ook na rust nam de thuisploeg het initiatief maar de pas ingevallen Vankeirsbulck kon op de counter de voorsprogn verdubbelen. Roodwit gaf niet op en na enkele positiewissels werden toch de openingen gevonden voor de aansluitingstreffer van Haezebrouck en de gelijkmaker van De Blauwe. Met nog 20 minuten op de klok moest de Wingense doelman nog met twee serieuze reddingen uitpakken en claimde de thuisploeg nog tevergeefs een penalty. Het bleef 2-2, en dat de KSVO-ploeg daarmee ontgoocheld was bewijst dat ze vonden dat er meer in zat.

Het kan nog spannend worden de komende weken (nog vijf speeldagen), KSVO’s reserventeam is nu al veertien matchen op rij ongeslagen waar een reeks zat van 8 opeenvolgende zeges.

Speelden : Thibo Decloedt, Maxim Cornelis, Desticker Remi, Tibo Vanbossel (73’Arno Daenens), Quinten Puype, Matthias Clement (68’Van Troeye Elias), Van De Maele Milan, Kasongo Sabury Theo (68’Josse Vienne), Nils Haezebrouck, Luka Talloen, Luca De Blauwe.

Doelpunten : 37’Vanlerberghe 0-1; 50’Vankeirsbulck 0-2; 58’Nils Haezebrouck 1-2; 67’Luca De Blauwe 2-2.

De reserven spelen hun volgende match zaterdag om 19u30 bij buurploeg SKD Hertsberge dat een heel zwak seizoen doormaakt.

Een dag eerder, op vrijdagavond, speelde de beloften onder leiding van Jeffrey Vandepoel op het veld van KM Torhout, dat één puntje meer telde. Ze verloren er met 2-1, waardoor de kloof met de ploeg uit het Houtland nu vier punten bedraagt. KSVO blijft wel vierde. Zeven spelers die vrijdag speelden traden ’s anderendaags aan met de reserven, drie begonnen zelfs aan die match met de reserven, vier andere vielen in, maar alleen doelman Thibo Decloedt maakte twee keer de negentig minuten vol. Josse Vienne scoorde al na één minuut, halfweg de eerste helft kwam KM gelijk met een doelpunt uit de kluts en twintig minuten voor tijd werd het 2-1 na een mooie knal na een dieptepass.

Al bij al een verdiende overwinning van Torhout maar zeker ook een bemoedigende prestatie van de beschikbare spelers van KSVO.

De ploeg van de beloften : Thibo Decloedt, Ismael Van Cleven, Arne Zarka, Seppe Hoppe, Quinten Puype (57’Remi Desticker), Matthias Clement (61’Nils Haezebrouck), Josse Vienne, Maxim Gyde, Arno Daenens (76’Daniel Moroz), Tristan Deblieck en Wout Devos.

Normaal stond komend weekend een thuismatch tegen Anzegem op de affiche, die ploeg heeft forfait gegeven in derde nationale, maar ook de beloften spelen niet meer. Een forfaitzege zal dus volgen.

(Daniel C.)