KSVO geraakt twee punten kwijt in Jong Lede (1-1), trainer Kurt Delaere maakt er geen drama van

KSVO leek op weg naar een verdiende en zuinige zege op het veld van staartploeg Jong Lede maar een gevleide gelijkmaker drie minuten voor tijd zorgde alsnog voor gelijkspel. De achtervolgers KM Torhout en FC Lebbeke wonnen hun match en komen op 9 punten. We gingen ons licht opsteken bij trainer Kurt Delaere want we konden de match niet live bijwonen.

“In feite meer ontgoocheld over het resultaat dan over de prestatie” aldus de trainer. “Quasi alle kansen in deze match waren voor ons. Voor de rust waren er niet overdreven veel, maar ze kwamen allemaal op ons conto. Claeys trof met een kopbal de lat maar kort voor rust konden we ons overwicht op een erbarmelijk slecht veld dan toch concretiseren met een fraaie treffer. Een collectieve aanval met opbouw van achteren uit, de assist van Vanhaecke en de goed geinfiltreeerde Olivier Vermander schoot goed binnen (0-1). Ook na rust waren we de betere ploeg, troffen we nog eens de paal. De bal leek er wel niet in te willen, maar omdat we weinig of niets weggaven waren we er vrij gerust in. Kort voor tijd krijgen ze een hoekschop, de voorgezette bal wijkt af op een scheenbeen en gaat binnen (1-1). En toch was er nog een kans na een vrije trap van Vermander zette Niels Van De Water zijn hoofd tegen de bal. De bal gaat tegen de paal en gaat via de doellijn in de armen van doelman Meulewater die in feite nog verslagen op de doellijn lag. Je hebt van die matchen dat het niet wil lukken, dit was zo’n match.”

Een drama maakt Kurt er niet van. “Waarom zouden we ? Bij de winterstop stonden we 8 punten voor op onze naaste achtervolger, dat zijn er nu negen op het duo Torhout-Lebbeke. Niets aan de hand dus want we zijn drie matchen verder. Dat Lebbeke geen probleem zou hebben met staartploeg Rhodienne-De Hoek was te verwachten. Misschien is de zege vaan KM Torhout op Erpe-Mere voor jou een verrassing, voor mij niet. Ik had het verwacht. Twee fysieke ploegen maar meer ervaring bij Torhout. We zijn nu aan de derde periode begonnen, volgend weekend komt datzelfde Erpe-Mere bij ons op bezoek. De twee inhaalmatchen van de tweede periode volgen binnen veertien dagen, op 27 februari op Lochristi en dan in het Paasweekend (17 april) thuis tegen VW Hamme.”

KSVO speelde in Jong Lede met volgend team : Iket; Van De Water, Willem, Benoot, Bragard (70’Lannoo); Vermander, Decloedt, Declerck (62’Ide), Claeys (81’Lenihan); Vanhaecke, Timmerman.

Doelpunten : 43’Vermander 0-1; 88’Van Poelvoorde 1-1.

Referee Volders gaf twee gele kaarten aan de thuisploeg, geen voor KSVO.

Declerck werd vervangen omdat hij half groggy was na een botsing en men geen risico wou nemen met de nieuwe middenvelder. En evenmin met Bragard die veel inspanningen had geleverd op het zware veld. Arvid Lenihan keerde terug maar begon op de bank en viel laattijdig in voor Claeys.

Canoot was geelgeschorst, Declan De Waele zat zijn laatste van drie schorsingsdagen uit, Vanhaeren was geblesseerd. Trainer Delaere was ook tevreden dat Jari Timmerman zonder veel problemen de 90 minuten volmaakte na goeie invalbeurten in de oefenmatch tegen Sparta Petegem en de competitiematchen op Lebbeke en tegen St.Niklaas en ook nu opnieuw een goeie prestatie neerzette.

Nog wat sportief nieuws. Jari Timmerman en Declan De Waele hebben allebei bijgetekend, Louis Van Hooreweghe vertrekt en gaat naar tweede provincialer KSV Jabbeke. Er is ook nog eeen aanwinst. Lucas Maus (19 jaar, °9/6/2002) komt over van de beloften van KV Kortrijk. Hij werd opgeleid bij Cercle Brugge en trok in 2017 naar KVK alwaar hij het beloftenelftal haalde en ook al bij de A-kern mocht meetrainen. Maus is een centrale verdediger, die ook in het middenveld zijn streng kan trekken en die in Brugge woont.Qua uitgaande spelers is men rond, inkomend is er nog ruimte voor één extra aanwinst maar men wacht nu op wat opportuniteiten.

(Daniel C.)