Pechdoelpunt houdt KSVO van zege tegen Lokeren-Temse (1-1)

Een voetbalmatch moet niet altijd gevuld zijn met vele kansen om boeiend en spannend te zijn. In de rangschikking stond KSVO voor de aftrap tegen Lokeren-Temse één punt voor op de witzwarte tegenstander, de ex-profploeg, die door Ruddervoordenaar Hans Cornelis wordt getraind. Er zitten nogal wat semi-profs bij die ploeg, met jongens als El Banouhi, Alexander Maes (ex-Beerschot), Julien Vercauteren en invaller Esteban Casagolda die in hogere reeksen uitkwamen. Dat het dan een gelijkspel werd zou niet mogen verwonderen. Toch was KSVO de ploeg die de overwinning had verdiend. Het werd door een pechdoelpunt, een afgeweken schot, van de zege afgehouden. Niettemin zal niemand ontgoocheld zijn geweest door de Oostkampse prestatie

Iets meer dan vijfhonderd toeschouwers, een goed gevulde hoofdtribune. Veel voetballers uit de hoogste reeks, we zagen o.a. Cerclisten Decostere, Ravych en Somers, en Waregem-aanvaller Stan Braem die wel eens meer een match meepikt op De Valkaart; De organisatie was dik in orde. De bezoekende aanhang had vijf bussen kunnen vullen, ze werden gescreend aan de entree door hun eigen stewards, liefst 12 stewards van Lokeren waren meegekomen. Ook de lokale politie was aanwezig. Die aanhang had hun eigen plek aan de overzijde, overdekt met tenten, en een eigen bar. Want naar de kantine komen was onmogelijk. Incidenten bleven uit.

KSVO blijft na één derde van de competitie gedeeld derde, met Sparta Petegem en Jong Essevee, op drie punten van Jong Cercle en op vier van Eendracht Aalst, dat zaterdagavond al periodekampioen werd na een zege in Harelbeke.

Jules Vanhaecke was geelgeschorst en dus speelde Phil Canoot nog eens als diepe spits met in zijn rug Zico Claeys als vrije man. Rien Plasschaert (gebroken wervel) blijft out tot Nieuwjaar, ook Olivier Vermander en Martin Puskas zitten nog aan de zijkant. Tom Lannoo kwam in de ploeg rechts op het middenveld.

Het eerste kwartier was de felle start van KSVO het meest opvallend, al bleef doelgevaar uit. Alleen een afgeweken schot van Canoot zeilde over. De thuisploeg verzette veel werk en was duelkrachtiger met Zico Claeys als meest opvallende figuur, hij bleef ballen afnemen of zich uit benarde situaties voetballen. Even na het halfuur was er een prima voorzet van Lannoo, Dylan Vanhaeren kopte net naast. Halfweg 0-0 met voorsprong op punten voor KSVO.

Lokeren-Temse begon dan weer fel aan de tweede helft. Vermeiren zag een stuiterend besluiten over gaan. Na een opstootje tussen Willem die hard in duel ging met Vercauteren maar de bal speelde kwam het vuur terug. KSVO herstelde na 55 minuten het evenwicht. Dildick was even voor het uur Lannoo komen vervangen.en maakte zich vrij en stuurde dan de bal diep, haarfijn tussen de verdedigers De Wilde en Rodrigues Santos (prima laatste man) in de loop van Phil Canoot. Phil behield zijn metertje voorsprong en schoot de bal onder en via het lichaam van doelman Merckx binnen (1-0). Een verdiende voorsprong en ongetwijfeld een zucht van opluchting voor Phil die pas zijn eerste van het seizoen maakte. Hij was vooral de man van inmiddels een zestal assists. Kort erna was het bijna 2-0. Canoot zette de actie op, bediende Louis Declerck wiens laterale pass Benoot bereikte maar Thijs kon de bal niet voldoende beroeren. Milan Iket, voor de rust werkloos, kwam goed tussen op een bal buiten de kleine rechthoek, loste de bal weer maar Arvid Lenihan ruimte in twee tijden op. Wat een match speelde aanvoerder Arvid : hij verloor geen duel, Vercauteren -een technicien- ging soms los weg van zijn kant omdat hij er toch niet voorbij geraakte. Niettemin kwam Lokeren-Temse langszij. Janssens probeerde het vanop zo’n 22 meter, het schot weer af op Broes Willem en Milan Iket werd kansloos gepakt (1-1). Die treffer kwam aan en de thuisploeg was een dikke vijf minuten het noorden kwijt. Milan moest een owngoal van Willem -na een mislukte controle- verijdelen en was ook attent toen Elewaut kwam dreigen. Dan herpakte KSVO zich en in de laatste tien minuten -met Suffys voor Zico Claeys- waren er nog twee kansen. Telkens waren Dildick en Canoot er bij betrokken, Phil profiteerde van een mistasten van Rodrigues Santos maar werd nog afgeblokt. Even later legde hij de bal panklaar voor de meegekomen Suffys (die inkwam op rechtsmiddenpositie, Declerck ging op links spelen, Dildick werd aanvaller na de wissel van Claeys), Figo had tijd om nog een paar stappen te malen of zijn schot te kaderen maar besloot ver naast en over. Jammer. In de slotminuten pakten Broes Willem en Neil Dildick nog terecht een gele kaart van de goed leidende Hannes De Couvreur. Ook de bezoekers kregen trouwens twee keer geel.

KSVO speelde met : Iket;Lenihan, Willem, Benoot, Bragard; Lannoo (58’Dildick), Maus, Vanhaeren, Declerck; Claeys (79’Suffys), Canoot.

Emiel Martens en Senne Decloedt kwamen niet in actie.

Doelpunten : 65’Canoot 1-0; 77’Janssens 1-1.

Komend weekend speelt KSVO op zaterdagavond (om 19u30) uit bij KM Torhout op de Velodroom aldaar. KM pakte dit weekend -na het ontslag van Stijn Meert (0 op 6 werd hem fataal) voorlaatste

(Daniel C.).

Kurt Delaere :”We blijven ongslagen op De Valkaart”

Wellicht ietwat ontgoocheld in het eindresultaat maar dat liet trainer Kurt Delaere niet blijken. Hij bleek eerder trots. “1-0 of 2-0 was wellicht de juitste uitslag. We hebben volwassen en geduldig gevoetbald, ook al bleef doelgevaar te lang uit. Met 0-0 aan de rust vond ik dat het nog kon, want we scoren altijd en overal. Na een moeizame start scoren we dan de 1-0 en hadden we een kans of twee op 2-0. De gelijkmaker viel uit de lucht, geen uitgespeelde kans maar een afgeweken bal en dan ben je kansloos, ook als trainer. Mijn ploeg was wat aangeslagen maar herpakte zich al snel en we kregen toch nog een tweetal kansen om dat gelijkspel nog om te zetten in een zege. Het lukte niet maar ik kan mijn ploeg weinig verwijten. We hebben collectief een goeie prestatie neergezet. En we blijven ongeslagen op De Valkaart. Niemand had durven voorspellen dat we na tien matchen nog in de topdrie gingen staan.”

Hans Cornelis :”Oostkamp is een heel sterke ploeg”

Normaal laten we op de site van KSVO geen bezoekende trainer aan het woord maar we maken graag een uitzondering voor Hans Cornelis, ex-Club, RC Genk en Cercle-speler die in onze gemeente woont. “We wisten dat Oostkamp een heel sterke ploeg is, ik heb ze al een aantal keren zien spelen en ik weet dat ze én goed voetballen én goed druk zetten. Ze wonnen zeker voor de rust bijna telkens de tweede bal. Julien Vercauteren is in zo’n fysieke match niet echt in zijn element. De tweede helft waren we tien minuten baas door eenzelfde gezonde agressie. We hadden in de rust te weinig kunnen dreigen maar positief is dat we ook weinig weggaven. Na de rust vond ik ons beter, we komen dan toch op achterstand. Met een gelukje komen we op 1-1 en dan hadden we een kleine tien minuten dat Oostkamp de kluts kwijt was en we een tweetal kansen niet konden benutten. De slotfase hielden we stand , niet meer. Met een gelijkspel kan ik leven, meer verdienden we niet. Onze ambitie is anders die van Oostkamp, wij willen meedoen voor de titel. Nu staan een aantal ploegen voor ons maar we geven niet op. Vorige week was ik kwaad, nu niet. We hebben teveel gelijkgespeeld omdat we niet efficiënt waren. Er zijn nog twintig matchen om onze doelstelling te halen.”

(Daniel C.)

Zico Claeys : “mijn favoriete positie”

Samen met een beresterke Arvid Lenihan was Zico Claeys in een vrije rol de sterkhouder van KSVO. Al waren ook Lucas Maus en Dylan Vanhaeren weer omnipresent op het middenveld en waren Benoot en Bragard op een heel goed niveau aan het voetballen

“Meestal speel ik op de flanken, dikwijls op links, soms op rechts, maar vandaag speelde ik op mijn lievelingspositie. Niettemin doe ik wat de trainer vraag. Op die positie kan ik meer uitwijken, en kan ik zowel defensief mijn steentje bijdragen, voor duelkracht zorgen op het middenveld en mee voorin opduiken. Het belet niet dat ik ook mijn opdrachten had vandaag. Eén match miste ik wegens ziekte, anders was ik altijd van de partij en daar gaat het voor mij om. De concurrentie is groot, maar dat is ook nodig, dat maakt je sterker als speler en als ploeg. We hadden vandaag verdiend om te winnen maar je krijgt niet altijd wat je verdient. Wie had gedacht dat we na één derde van de competitie op een gedeelde derde plaats ging staan ? Het is nu mijn derde seizoen in Oostkamp, het coronajaar (met vier matchen) inbegrepen en ik ben hier nog altijd supergraag. Ik amuseer me hier.”

(Daniël C.)

Postformatie : beloften en reserven verliezen allebei

Het werd geen goed weekend voor de beloften en reserven. De beloften verloren met 1-3 van die van KM Torhout. Met een vijftal A-kernspelers in de ploeg : doelman Emiel Martens (die geel kreeg en een penalty tegenkreeg), verdediger Andreas De Kerpel, middenvelders Jeroen Ide en Jari Timmerman en aanvaller Jari Van de Maele. Een owngoal van een bezoeker zorgde vrijdagavond voor de eerredder.

De reserven in vierde provinciale verloren met 5-4 bij Heist B. Senne Moelaert, Serge Blaton, Guillaume Coulier en Maxim Cornelis scoorden voor KSVO, laatstgenoemde scoorde zelfs twee keer maar er was daar ook één bij tegen eigen kamp.

(Daniel C.)